Wit-Blauw niet langs Ritola

ZUIDLAREN ? De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics kwamen zaterdag niet verder dan 18-18 in het lastige uitduel bij Ritola.

Op het kleine veld in Zuidlaren had Wit-Blauw het lastig tegen het stugge Ritola. De Kamper formatie moest het doen zonder Ingrid Bastiaannet en stond al snel op een ruime 2-6 voorsprong. Daarna kwam Ritola echter beter in de wedstrijd. De thuisploeg knokte zich terug tot 8-8 bij rust.
In de tweede helft leek Wit-Blauw meer grip te krijgen op de wedstrijd. De bezoekers kwamen op twee punten voorsprong, maar daarna was het schotpercentage van Wit-Blauw veel te laag. Ritola nam de regie over en kwam op een 15 -13 voorsprong. Daarna wist Wit-Blauw zich langszij te knokken. In de slotfase van de wedstrijd zette Last Wit-Blauw op een 17-18 voorsprong, maar Ritola toonde veerkracht en maakte gelijk. De laatste kans was voor de ploeg uit Zuidlaren, maar het bleef bij 18-8.

Wit-Blauw staat als koploper nu drie punten voor op de nummer twee Dindoa. In de volgende speelronde op 9 mei treffen beide ploegen elkaar in Ermelo. Bij winst is Wit-Blauw zeker van het kampioenschap in de eerste klase B.