Afbeelding
Pixabay

Nieuwe waterleiding tussen IJsselmuiden en Ens

· leestijd 1 minuut Algemeen

IJSSELMUIDEN - Drinkwaterbedrijf Vitens start maandag 5 juli met de aanleg van een nieuwe, 14 kilometer lange waterleiding tussen IJsselmuiden en Ens. De leiding is bedoeld om drinkwatervoorziening in de regio nog beter te maken.

In IJsselmuiden is een reservoir aanwezig waarin drinkwater tijdelijk wordt opgeslagen voor momenten dat er een extra grote vraag is. Bijvoorbeeld op warme dagen wanneer er meer water op piekmomenten wordt gebruikt. De nieuwe waterleiding maakt het mogelijk om water nog soepeler over de regio te kunnen verdelen.

Rekening houden met overlast

De nieuwe leiding wordt naast openbare wegen in bermen en stoepen aangelegd. De werkzaamheden bestaan uit graven, leggen van leidingdelen, het uitvoeren van boringen en het herstellen van de bestrating. Aannemer Visser & Smit Hanab en Vitens zetten zich in om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. “Maar met name in Ens en IJsselmuiden moeten bewoners en bedrijven toch rekening houden met overlast voor verkeer en het tijdelijk niet kunnen gebruiken van een inrit. Soms is er ook sprake van een korte onderbreking van de levering van drinkwater”, zegt omgevingsmanager Annelies Tigchelaar. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Als alles volgens planning verlooptis het project eind 2021 klaar. 

Meer informatie

Als er sprake is van extra overlast, dan worden de direct omwonenden vroegtijdig via een brief of een gesprekje aan de deur op de hoogte gebracht van wat er staat te gebeuren. Ook is het verloop van de werkzaamheden te volgen via de BouwApp onder “Aanleg waterleiding IJsselmuiden-Ens”.

Duurzaam drinkwaterverbruik

Met het realiseren van nieuwe voorraden en het uitbreiden van bestaande reservoirs speelt Vitens in op de toenemende vraag naar drinkwater. “Maar tegelijkertijd is het ook goed om te kijken naar de toekomst en nadenken hoe wij als consumenten drinkwater zo duurzaam mogelijk kunnen gebruiken. Want je kunt van alles doen om duurzamer met drinkwater om te gaan. Ook in de zomer”, zegt de omgevingsmanager. 

Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 4 uur geleden
Beelden van Puzzelavond in Zalk in 2024
Koninklijke puzzelaars welkom in Wilsum Algemeen Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Mgr. Zwijsenschool in actie voor Zimbabwe Algemeen 28 mrt, 06:58