IJVV blijft goed zicht houden op nacompetitie

DALFSEN ? IJVV is voor een ticket voor de nacompetitie afhankelijk van de concurrentie, maar moet zelf ook wedstrijden winnen. Dat hadden de spelers van IJVV zich zaterdag goed in de oren geknoopt. De IJsselmuidenaren knokten zich tegen ASC '62 naar een 1-2 zege.

IJVV had het in de eerste helft lastig met ASC. Toch slaagde IJVV er goed in om de boel achterin gesloten te houden en waren de beste kansen voor de bezoekers met Chiel Buikema in de hoofdrol. Zo onderscheidde Buikema zich met een knap schot, maar de keeper tikte de bal knap uit de kruising. In een 1-op 1-situatie was de goalie weer winnaar in deze tweestrijd. Hij wist de bal net weg te stompen. Ook was Buikema met het hoofd dicht bij een treffer, maar hij mikte te hoog.

Na rust had IJVV een klein veldoverwicht, maar de ploeg had moeite om iets te creëren. Dat gold ook voor ASC. Toch kwam IJVV in de 60ste minuut op voorsprong via een eigen goal van ASC. Daarna had IJVV controle, maar een kwartier voor tijd viel toch de 1-1. Een vrije bal werd gered door keeper Albert Jan Meuleman. In de rebound scoorde ASC alsnog. Toch wist IJVV nog een overwinning uit het vuur te slepen. Mark Lorist kopte snoeihard raak uit een corner.

IJVV hoorde na afloop goedkeurend aan dat DZC '68 met 3-0 onderuit was gegaan bij Dieren. Deze ploeg is een kanshebber in de strijd om de derde periode, maar IJV V heeft er alle belang bij dat Enter Vooruit, koploper in de periodestand, de derde periodetitel wint. In dat geval is er ook nacompetitievoetbal voor de nummer vier op de ranglijst, de plaats die IJVV momenteel inneemt.