KHC zorgt weer voor stunt

VRIEZENVEEN ? KHC blijft dit seizoen stunten tegen titelkandidaten. Zaterdag won het zeer verrassend met 1-4 bij DOS '37, dat wel lange tijd met negen man speelde. De koploper kon hiermee een vroegtijdig kampioenschap vergeten en KHC blijft in de wachtkamer in de strijd om de derde periode.

KHC begon fel aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten lieten Karim Gabara en Erik Post goede kansen liggen. Aan de andere kant raakte DOS '37 de paal. In de 23ste minuut kwam KHC met een mannetje meer op het veld te staan. Na een overtreding op de doorgebroken Erik Post werd Leo Scheepmaker van DOS '37 met rood weggestuurd. Even later werd Jaap Mulderij op de bon geslingerd (geel) na commentaar op de leiding. Een kaart met grote gevolgen, want het duurde niet lang tot de speler van DOS '37 ook kon gaan douchen. Na een overtreding kreeg hij zijn tweede gele kaart.

Tegen negen man kon KHC het verschil lang niet maken. In de 63ste minuut openden de bezoekers de score. Justin Drost scoorde op aangeven van Gabara. Vier minuten later voorkwam goalie Kevin Dijkstra de gelijkmaker door de bal uit de hoek te tikken. In de 73ste minuut kwam KHC op 0-2 via Post.
Met negen man wist DOS '37 toch nog terug te komen. Op het hobbelige veld verkeek Lesley de Munnik op een vreemde stuit van de bal. Vervolgens kon Marc Meier profiteren. Daarna was er een zwakke fase van KHC en hing de gelijkmaker in de lucht. Vier minuten voor tijd maakte Knol aan alle onzekerheid een eind door de 1-3 aan te tekenen. Invaller Jeffrey de Nooijer bepaalde de eindstand op 1-4.