Afbeelding

Vlierhuis: ?Club weer opbouwen'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN ? Volgens DOS-trainer Guido Vlierhuis is de degradatie een goed moment om de club opnieuw op te bouwen. ?We zijn niet goed genoeg voor de eerste klasse. Dat geldt voor de hele vereniging. Het is nu zaak om binnen de hele club een goede organisatie neer te zetten en met z'n allen de handen uit de mouwen te steken. Dit is een goed moment om dat te doen.?

Vlierhuis was tevreden over zijn ploeg. ?In de eerste helft deden we niet onder voor Go-Ahead. Beide ploegen kregen kansen, maar de weinige kansen die je krijgt, moet je dan wel maken. Na die tegengoal hanteerden we teveel de lange bal en kwam Go-Ahead beter in de wedstrijd. We hebben vandaag goed gestreden en het goed gedaan. Tegen SDV Barneveld was een misser. Nu hadden we kunnen winnen, maar dat deden we niet, al moet ik wel zeggen dat 1-2 een terechte uitslag is.?

De selectie van DOS bestond zaterdag uit zeventien spelers. Dertien daarvan speelden al in de F-jeugd bij DOS. Vlierhuis erkent dat zijn ploeg dit seizoen kwaliteit tekort komt. Hij legt nog even de nadruk op vorig seizoen. ?Toen hadden we Daniël van Warven en Rob Kabboord. Van Warven is na vorig seizoen vertrokken en Rob heeft dit seizoen bijna niet gespeeld. Dan is een heel tandem weg en mis je voorin kwaliteit. Vorig seizoen zijn we op een gegeven moment in een flow geraakt. Dat is nu niet gebeurd. We hebben dit seizoen het niveau gehaald wat we hebben en dat was niet genoeg voor de eerste klasse.?

Toch is het volgens Vlierhuis ?niet allemaal negatief'. Mark Westerhof, een eerstejaars senior, speelde vandaag een puike partij en Leroy Krijn heeft het goed gedaan tegen Jurrian Zandbergen. Ik vind het mooi om te zien hoe die jongens zich ontwikkelen. Ze hebben tijd nodig. Ik heb tegen mijn spelers gezegd om gewoon zo door te gaan. Dan komt de club vanzelf terug. Daar is DOS sterk genoeg voor.?

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 4 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57