Afbeelding

Hardy Wellenberg: ?We gaan beleid niet veranderen'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN ? DOS is niet van plan om het beleid van de club omtrent de eerste selectie te veranderen. Dat zegt interim-voorzitter Hardy Wellenberg. ?Een budget voor spelers hebben we niet en dat willen we ook niet.?
Bij DOS heerste na de degradatie een gevoel van berusting. ?Dit is niet van vandaag op morgen. Je zag het aankomen. Als je het hele seizoen maar drie wedstrijden wint, weet je dat heel lastig wordt. Weet je wie de grootste verliezers van vandaag zijn? De penningmeesters van DOS en Go-Ahead?, aldus Wellenberg.

Geld is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in het amateurvoetbal en dat leverde DOS veel problemen op. De club moest in de loop der jaren steeds meer terrein prijsgeven. Nu blijkt dat DOS ook niet meer in de eerste klasse kan aanhaken. ?In de eerste klasse zit een aantal teams die in het verleden topklasse hebben gespeeld. Dan gaat geld wel heel erg het verschil maken, ook in de eerste klasse. Wij betalen niet. Wellicht kunnen we ons versterken met een routinier die echt iets toe kan voegen bij DOS. Voor de rest veranderen we het beleid niet. In het verleden is bij DOS veel betaald voor spelers en trainers. Maar ik steek het geld liever in onze accommodatie, dan geld aan spelers te betalen.?

De vraag is of DOS direct moet inzetten op een snelle promotie. Volgens Wellenberg is dat geen noodzaak. ?Het zou mooi zijn als we direct terug kunnen keren in de eerste klasse, maar als dat niet gebeurt, dan is dat niet anders. Het belangrijkste is dat we straks goed mee kunnen komen. Dat we weer wedstrijden gaan winnen en de jongens weer plezier krijgen in voetbal. De geest is uit de fles. In de tweede klasse moeten we weer motivatie tanken. ?