Afbeelding
beeld aangeleverd

Hardlopen voor Afrikaanse weeskinderen

Algemeen

KAMPEN – Voor weeskinderen in het Afrikaanse Burkina Faso wordt er zaterdag 17 juli een loop gehouden, een initiatief van de hardlopers Erik Kuijer en Johan Hofstra. De loop start om 10.00 uur aan de Nesweg op het Kampereiland. 

Hardlopers kunnen kiezen uit 3 afstanden: 5, 10 of 15 km. Er is officiële tijdwaarneming en registratie zijn. Het is een autoluw parcours. Deelname is gratis maar vrijwillige bijdrage voor het goede doel ‘Hart voor Burkina’ is welkom.

Hart voor Burkina werkt samen met een kerk in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Alice de Ruiter van de organisatie vertelt: “Wij ontvangen wekelijks een groep van op dit moment 45 kinderen uit erg arme, kwetsbare gezinnen. Zij krijgen een gezonde warme maaltijd, Bijbels onderwijs en scholing over onder andere gezondheid, hygiëne en omgangsvormen. Wij zijn in november 2020 hiermee gestart en zijn geheel afhankelijk van giften. Wij delen voedsel uit aan de allerarmsten in de wijk en ondersteunen de families van de kinderen uit ons project in medische en schoolkosten. We hopen in de toekomst dit werk uit te kunnen breiden voor meer kinderen uit de wijk, maar ook het geven van trainingen aan jongeren en vrouwen om hen een eenvoudig vak aan te leren, bijvoorbeeld het maken van zeep of olie, naaien en timmerwerk, zodat zij in hun eigen behoeften kunnen gaan voorzien. Daarnaast steunen wij het evangelisatieteam van de kerk. Meer informatie over ons en ons werk is te vinden op www.hartvoorburkina.nl of onze Facebook-pagina Hart voor Burkina.”

Voor meer informatie over de loop kan contact met Erik Kuijer worden opgenomen via (06) 504 445 53 of via info@beesports.nl .