affiche exclusief Brugnieuws
affiche exclusief Brugnieuws remy Steller

Kamper Almanak vanaf donderdag verkrijgbaar.

Ingezonden Ingezonden

KAMPEN - De Kamper Almanak 2021 is vanaf donderdag 8 juli gratis verkrijgbaar bij het SNS Historisch Centrum/Frans Walkate archief aan de Burgwal 43.

Ieder jaar is de uitgave van de Kamper Almanak een bijzonder moment, al bijna een eeuw lang. Toch is geen jaar hetzelfde. Het verleden blijkt telkens weer een onuitputtelijke bron voor nieuwe, verrassende verhalen met invalshoeken die het heden soms in een ander perspectief plaatsen.

De Almanak schrijft bovendien zelf geschiedenis door actuele ontwikkelingen vast te leggen, waardoor zij de tijdgeest weerspiegelt.

Helaas was het ook dit jaar, door de beperkende maatregelen vanwege de pandemie extra lastig om de traditie voort te zetten, desondanks kon er toch weer een prachtige almanak tot stand komen: een fantastisch cultuurhistorisch jaarboek met zeer diverse artikelen en fotoreportages die voor de belangstellenden vanaf donderdag 8 juli is af te halen in het SNS Historisch Centrum, die dag zal het centrum van 10:00 tot 17:00 uur geopend zijn om u hiervoor in de gelegenheid te stellen, daarna is het SNS Historisch Centrum aan de Burgwal 43 geopend op de reguliere openingstijden open op woensdagmiddag en donderdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 16 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 18 uur geleden