Afbeelding

Top drie goede doelen Onderdijksrun bekend

Sport

KAMPEN ? Het bestuur van de OnderdijksRun heeft een top drie van goede doelen samengesteld. eeTze, Vaarkracht Team Kampen en Stichting Present Kampen zijn genomineerd. Hieruit moet uiteindelijk het meest geschikte goede doel naar voren komen. Vanaf vandaag kan iedereen zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriet via www.onderdijksrun.nl. Op 5 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

Voor de tweede editie van de OnderdijksRun heeft de organisatie ervoor gekozen om mensen mee te laten denken in de zoektocht naar het meeste geschikte goede doel. Oproepen via Weekblad De Brug leverden maar liefst dertig aanmeldingen op. De drie geselecteerde goede doelen spreken het bestuur van de wijkrun het meeste aan, omdat ze een lokaal karakter hebben. Ook zijn ze ieder op een ander gebied actief.

eeTze is een eetcafé in IJsselmuiden, waar mensen elke donderdag gratis een maaltijd kunnen nuttigen. De initiatiefnemers willen bijdragen aan het gemeenschapsgevoel in de buurt en zich sterk maken voor mensen die het moeilijk hebben. Vaarkracht Team Kampen biedt kankerpatiënten en hun naasten gratis vaartochten. Uitwaaien op het water is een goede remedie om even het ziek zijn te vergeten.
Stichting Present Kampen slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en personen die daarmee geholpen kunnen worden. De stichting biedt de mogelijkheid om zich in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, slechte gezondheid of een sociaal isolement.