Afbeelding
Kamper Almanak

87-ste editie Kamper Almanak verschijnt op 8 juli

Algemeen

KAMPEN – De 87-ste editie van de Kamper Almanak is vanaf 8 juli beschikbaar bij het SNS Historisch Centrum aan de Burgwal. De Almanak verschijnt al sinds 1928. Een dag ervoor wordt het eerste exemplaar aangeboden aan de scheidende burgemeester Bort Koelewijn, vanwege zijn pensioen voor de laatste keer. Ook voor directeur Herman Harder van het SNS Historisch Centrum is het de laatste keer dat de Kamper Almanak onder zijn hoede verschijnt. Hij gaat eveneens in de loop van het jaar met pensioen.

In verband met corona wordt de aanbieding minder uitgebreid en blijft het aantal genodigden beperkt. In de almanak van 2021 zijn verschillende beeldrapportages opgenomen. Er is veel aandacht besteed aan de invloed van de coronapandemie op het sociaal-maatschappelijk leven in Kampen.

Ieder jaar wordt een schilderij onthuld voor de portrettengalerij van het Historisch Centrum, voor veel Kampenaren nog bekend als het Frans Walkate archief. Normaal is het altijd een verrassing wie de eer te beurt valt met een schilderij. Dit jaar maakt directeur Herman Harder al bekend dat het gaat om een portret van de heer J.C.B. Jongeneel, oud directeur van SNS en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Frans Walkate Archief. Kunstschilder Martin-Jan van Santen is opnieuw verantwoordelijk voor het portret. Het is het twaalfde portret voor de galerij. 

De Kamper Almanak is verkrijgbaar op 8 juli van 10.00 tot 17.00 uur en daarna alleen op woensdag- en donderdagmiddag van 14.0 tot 17.00 uur.

(door Huib Strengers)

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00