Afbeelding
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Bruno Karel van GBK.

Raadspraat Gemeente Belang Kampen: Afscheid

· leestijd 2 minuten Politiek

Onze burgemeester Bort Koelewijn heeft begin dit jaar te kennen gegeven zijn functie neer te leggen. Hij gaat van zijn welverdiende pensioen genieten met Anneke zijn echtgenote, in Bunschoten aan de oevers van de voormalige Zuiderzee, pardon aan het  IJsselmeer. 

Wij Kampenaren hebben onze mening natuurlijk al klaar. Het was een goeie Burgemeester, een echte burgervader. Je zag hem overal, van de Bolleschure in Grafhorst tot op de melkbus in de Nieuwjaarsnacht in Brunnepe. 

Sommigen maakten uiteraard ook wel eens aanmerkingen op zijn bestuursstijl. Procedures zouden niet altijd goed worden gevolgd. Denk aan de Koggewerf of zijn grote wens; het Stadsstrand met het Paviljoen. 

Maar wat overheerste was toch “het is een mens onder de mensen”. En de Kampenaar kent het spreekwoord; je weet wat je hebt, maar je weet niet wat je krijgt. Laten we de nieuwe burgemeester, Sander de Rouwe met zijn gezin, met open armen verwelkomen en hem zo snel mogelijk het gevoel geven hier “thuis” te zijn. Mijn wens voor burgemeester Koelewijn is dat u nog vele gezonde jaren samen met echtgenote, kinderen en kleinkinderen in Bunschoten mag wonen en genieten. 

Vertrek

Nee, voor ons niet onverwachts kondigde wethouder Geert Meijering (CDA) aan per 23 augustus a.s. te vertrekken naar een nieuwe functie bij de N.S. Als jong politicus zul je veel kennis hebben opgestoken. Met GBK zat je niet altijd op dezelfde golflijn en dat hoeft ook niet. Toch konden we samen met jouw partij het CDA in een coalitie zitten. Geven en nemen, maar samen staan voor de stad Kampen!

Somber kijken we terug naar de bouw parkeergarage Buitenhaven die ruim 2 miljoen euro meer kostte en het veelbesproken zwembad De Steur die opnieuw jaarlijks vele extra tonnen moet hebben in de exploitatiekosten. Ook wil ik het Stadsstrand niet vergeten. De participatie met de omgeving was niet op orde, het inpassen in een Natura 2000 gebied verdient niet de schoonheidsprijs. 

Maar met groot plezier kijken we terug op de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden met infill  korrels, in het bijzonder als eerste bij de v.v. IJVV IJsselmuiden.  Jij maakte je sterk voor het Toerisme, de Sport en de Economie van onze Gastvrije Hartelijke Hanzestad Kampen. Geert het gaat je goed en eens een Kampenaar altijd een Kampenaar zullen we maar zeggen!

Sonnenbergkwartier

De weerstand om nog een kerk te bouwen in het Sonnenbergkwartier was en is nog steeds bijzonder groot bij onze inwoners en niet minder bij onze fractie van Gemeente Belang Kampen. Wij hechten aan een betrouwbare overheid. 

Woningbouw

De woningbouw zit muurvast in Nederland. Dat treft onze gemeente uiteraard ook.  Wethouder Holtland loopt zich het vuur uit de sloffen om de bouwmotor aan de gang te krijgen. Her en der wordt er wel wat gebouwd maar te weinig. Feit is wel dat starters nagenoeg niet meer aan de bak komen. De ambitie van dit College is om 400 woningen per jaar te gaan bouwen. Dus neem besluiten! Bouwen!

Vergunningen

Het blijkt dat er binnen de gemeente Kampen geen standplaatsen beleid meer is. Marktkooplieden, standplaatshouders en eigenaren van onder andere foodtrucks zitten hier met smart op te wachten. Wethouder Holtland heeft het opgepakt en er zal met gezwinde spoed aan gewerkt worden. We hebben mooie wandelroutes in Reeve, we hebben bankjes in Reeve om uit te rusten,we hebben fietsroutes gemaakt, maar we kunnen er geen kopje koffie krijgen. Dat moet anders. Graag nog voor de vakantie echt goed begint. Ook dat is onderdeel van een gastvrij Kampen.

De vakantie is  bijna aangebroken. Namens GBK wens ik u plezierige en ontspannende weken toe en blijf gezond! 

Bruno Karel,
Commissielid Ruimtelijke Ontwikkeling
Gemeente Belang Kampen.
Volg GBK ook op Facebook, Twitter en Instagram.