Set Up kan degradatie uit tweede divisie niet voorkomen

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE ? Brezo/KBS Set Up stond zaterdag voor de loodzware opgave om minstens met 1-3 te winnen bij het ervaren VC Zwolle 2, om zo degradatie uit de tweede divisie te voorkomen. Dat lukte niet. De Zwollenaren waren simpelweg te sterk en wonnen met 4-0.

Set Up had de pech dat het een tegenstander trof die nog ergens voor speelde in de laatste competitiewedstrijd. De Zwolse ploeg kon nog derde worden (nacompetitieplaats) en speelde zeer gedreven. Eigenlijk had Set Up geen schijn van kans.

?Dan zie je het verschil tussen de nummer drie van de tweede divisie en de nummer twaalf?, aldus Set Up-trainer Siemen Klaver. ?Het was een kansloze nederlaag. Vooraf wisten we dat we een hele goede dag moesten hebben en zij een slechte. VC Zwolle had echter een zeer goede dag en wij speelden redelijk. De trainer van de VC Zwolle zei na afloop tegen me dat dit de beste wedstrijd van zijn ploeg was dit seizoen. Wij hebben best redelijk gespeeld, alleen niet in de eerste set.?

In deze set werden de IJsselmuidenaren met maar liefst 25-8 afgedroogd. Daarna wist Set Up zich te herstellen. De overige sets gingen met 25-15, 25-17 en 25-222 naar VC Zwolle.

Klaver betitelt de degradatie als ?niet erg' voor Set Up. ?Set Up is een van de weinige verenigingen die het met eigen jeugd doet. Dit seizoen hadden we een te kleine selectie. Doordat veel jongens afhaakten, moest ik een beroep doen op jongens uit het tweede. Dan kies je voor ervaren jongens, maar dat is niet genoeg.? Klaver, die vertrekt bij Set Up, ziet volop potentie bij de club uit IJsselmuiden. ?De jongens B zijn viijfde geworden op het NOJK (Nationale Open Jeugd Kampioenschappen). In de jeugd en ook in het tweede lopen een aantal goede talenten. Set Up moet nu gaan bouwen met jeugd. Dat kan prima in de derde divisie?, aldus Klaver.