Afbeelding
Tennekes

Full Color gaat door, maar in afgeslankte vorm

· leestijd 1 minuut Cultuur

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Na een jaar vol corona, lockdowns en mondkapjes zijn veel Kampenaren wel weer eens toe aan een mooi muzikaal feestje. Nadat Full Color dit jaar eerst twee keer verzet werd is het volgens mede-organisator Edwin Burgman dan ook geen optie om de editie van 20 en 21 augustus nog eens te verzetten. Een volledig Full Color met alles erop en eraan, dat werd organisatorisch lastig, daarom gaat de organisatie voor een afgeslankte versie: The Sound of Full Color. 

“The Sound of Full Color, is totaal anders en voor een deel helemaal hetzelfde”, vertelt Burgman. “Dat wil zeggen: het gedeelte met theater, speelelementen voor de kinderen en culturele verrassingen, dat is er dit jaar helaas niet. Wat er wel staat is het hoofdpodium, en het programma daar doet in niets onder voor dat van de jaren ervoor. Sterker, ik durf te stellen dat we één van de beste programma’s sinds jaren hebben.”
De coronamaatregelen zitten een reguliere editie van het Full Color in de weg. Op dit moment staat landelijke regelgeving alleen evenementen toe waarbij iedere bezoeker is getest of gevaccineerd. “Het is onmogelijk om onder die voorwaarden het hele park te gebruiken. Je wordt als organisatie verplicht het hele terrein met hekken te omheinen en om bij iedere ingang te controleren. Nu we alleen het originele hoofdveld van het festival gebruiken, dan is dat nog moeilijk, maar nog net te doen.”

Grote namen

De grootste naam van deze editie is Shantel & Bucovina Club Orkestar. Wellicht geen naam die bij het grote publiek bekend is, maar, zo weet Burgman te verzekeren, het is een absolute topband. “Dit is de grootste Balkan en Gipsy feestband van Europa. Een hossende mix van woeste Polka’s, traditionele Slavische muziek, jiddische klezmer en de nodige electro-invloeden. Het was niet makkelijk die vast te leggen. Daar zijn we heel trots op.” Andere namen die de organisatie al vrij kan geven zijn: Mooi Wark een stampende dialect band met spetterende en spontane live-shows. Ook van de partij is de rauwe folkband Scrum. Een groep met sterke banden met onze Hanzestad omdat Kampen meerdere muzikanten voor de band leverde. De vierde act die al kan worden prijsgegeven is Michelle David and the Gospel Sessions. IJzersterke Gospel, met een twist. Overige namen worden in de komende weken bekend gemaakt.

Oorspronkelijk zou vorig jaar het jubileumjaar van Full Color gevierd worden. Door corona moest dit worden uitgesteld. En ook dit jaar wordt het jubileum nog een jaartje uitgesteld. “Dat willen we vieren als we alles er weer bij kunnen betrekken. Dit jaar wordt het dus iets kleinschaliger, maar met de muziek gaan we voluit. Hopelijk hebben alle bezoekers als ze straks op het hoofdveld staan, dankzij The Sound of Full Color toch nog het ouderwetse Full Color gevoel.”

Nick de Vries

Nick de Vries

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57