DOS Kampen afgeslacht in Barneveld

BARNEVELD ? De laatste weken in de eerste klasse D lijken voor DOS Kampen uit te gaan lopen op een lijdensweg. Zaterdag kregen de Kampenaren een ongenadig pak slaag van SDV Barneveld (9-0). Komende zaterdag kan buurman Go-Ahead DOS het beslissende zetje geven richting de tweede klasse.

In dit duel was de eerste kans voor DOS. Rico Westendorp verscheen alleen voor het doel, maar schoot over. In de 4e minuut liep DOS echter tegen een vroege tegentreffer aan. Koen Faber werd niet aangepakt en kon ongehinderd de zestien ingaan. Vervolgens kon hij de trekker overhalen. In de 13e minuut was DOS weer even dreigend, maar de voorzet van Jord van der Weerd was niet op maat. Vier minuten later viel de 2-0. Jan Doornbos kopte raak. Deze treffer kwam als een mokerslag aan bij DOS. Mentaal was de ploeg gebroken. De ploeg stapelde fout op fout en grossierde in balverlies. Na een half uur spelen viel de 3-0. Keeper Demi Loet-Loetoer was te laat. Niels van de Vlugt profiteerde. Zeven minuten was er een miscommunicatie tussen Emiel Diender en de DOS-goalie. Koen Faber maakte hier simpel gebruik van.

Na rust bleef SDV Barneveld gretig. De ploeg wilde het doelsaldo opvijzelen in de strijd om de derde periode. DOS werd hier het slachtoffer van. In de  51ste minuut kwam SDV Barneveld op 5-0 door een eigen doelpunt van Mark Westerhof. Daarna liep de ploeg uit naar 9-0. Een van de grootste nederlagen, zo niet de grootste, van DOS in competitieverband.