Afbeelding
Foto Tennekes

Overhandiging Quintus muziekmap ‘Weetje nog wel? Zingen met ouderen!’ in Maarlenhof in IJsselmuiden (2 foto’s)

· leestijd 1 minuut Algemeen

Weet je nog wel? Zingen met ouderen!’

‘Aan de Amsterdamse grachten’ van Wim Sonneveld, ‘Spiegelbeeld’ van Willeke Alberti maar ook ‘Twee motten’ van Dorus en natuurlijk het ‘Kamper Stedelied’. Het is slechts een greep uit de tientallen liederen in de bladmuziekmap die muziekdocent René Lorist van Quintus donderdag (8 juli, red.) overhandigde aan activiteitenbegeleidster Fokelien Sleurink van de Maarlenhof in IJsselmuiden. De muziekmap is onderdeel van het project ‘Weet je nog wel? Zingen met ouderen!’

Fokelien Sleurink is erg blij met de map vol bekende Nederlandse liedjes. “Mensen beleven zoveel plezier aan het zingen van de oude nummers. Het roept ook vaak mooie herinneringen op aan hun jeugd. Maar het is voor ons soms lastig om van deze liedjes de bladmuziek te vinden. Met deze map kunnen onze medewerkers en vrijwilligers van IJsselheem de zang van de senioren voortaan makkelijk begeleiden op piano, keyboard of gitaar.” Bij de map hoort ook een USB-stick waarmee alle teksten op een scherm geprojecteerd kunnen worden.  

Videopresentatie

Naast deze map, heeft Quintus binnen het project ‘Weet je nog wel? Zingen met ouderen’ ook USB-sets met thema’s als Lente, Koffietijd of Herinneringen. Deze videopresentatie kan in een groep of voor individuele senioren worden afgedraaid en bevat liedjes met teksten en bijpassende beelden. Deze projecties, gemaakt door Quintusdocent Gerard Rijken van Olst, nodigen uit tot meezingen, neuriën of klappen en stimuleren de belevingswereld van senioren. De sets van 3 thema’s zijn tegen een kleine vergoeding van 25 euro ook bij te bestellen. De eerste set bestaat uit de thema’s Lente, Pasen en Nederland. De tweede set: Herinneringen, Zomer en Koffietijd. In het najaar verschijnt een nieuwe set met de thema’s Herfst, Avond en Kerst. Het project ‘Weet je nog wel? Zingen met ouderen’ werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Vermogensbeheer de Verenigde Gasthuizen. 

Afbeelding