VV Kampen wint ruim van Wijthmen

KAMPEN ? Tegen Wijthmen koos Kampen-trainer Arjan ten Hove voor een meer behoudende tactiek en dat pakte goed uit. Kampen won met 3-0, al viel de zege gezien de verhoudingen in het veld wel wat ruim uit.

?We lieten de eerste opbouw van Wijthmen vrij en kozen er voor om de tegenstander halverwege op te vangen en de linies kort bij elkaar te houden. Zo kregen we ruimte voor de omschakeling?, aldus Ten Hove, die zo ook wat meer rust in het spel van Kampen wilde creëren, zodat de ploeg gemakkelijker kon voetbalen. ?In de eerste helft heb ik dat terug gezien. Na rust te weinig.?

Kampen was voor rust zeer effectief. Uit drie kansen scoorde de ploeg twee keer. In de 2e minuut zorgde Revelino Sabono voor 1-0. In de 24ste minuut maakte Max van Moll er 2-0 van. Daarna kwam Wijthmen beter in de wedstrijd. De bezoekers kregen twee goede kansen, maar keeper Johny Mulder reageerde goed.

Na rust kwam Kampen niet meer aan voetbalen toe, maar gaf het ook nauwelijks iets weg. Sabono scoorde vervolgens de 3-0. Daarna verzuimde Kampen om de score verder op te voeren.