Afbeelding
foto aangeleverd

Niet helpen in ontwikkelingslanden maar om de hoek

Algemeen

KAMPEN - 800 jongeren zouden komende zomer via World Servants vrijwilligerswerk doen in ontwikkelingslanden, maar door de coronacrisis gaat dit voor de tweede keer niet door. In plaats daarvan steken de jongeren hun handen uit de mouwen voor projecten in Nederland, waaronder ook in Kampen.

World Servants heeft contact gezocht met Present Nederland en ze hebben de handen in een geslagen. “Als lokale Present stichting ontvangen wij deze zomer 24 jongeren die aan de slag gaan bij ‘Het 8ste Werk’, aldus coördinator Fennanda Dekker van Stichting Present Kampen.

De groep gaat van 6 t/m 13 augustus helpen bij de opbouw van Het 8ste Werk. Zij bieden tijdelijk onderdak aan mensen, die steun nodig hebben om weer op eigen kracht de draad van het leven op te kunnen pakken. Er komen acht zelfstandige appartementen met basisvoorzieningen. Daarnaast wordt er een gemeenschappelijke ruimte voor gezamenlijke activiteiten gecreëerd. Dit project staat in de startblokken om te gaan beginnen. De jongeren gaan werken en klussen op het eigen erf aan de Zwartendijk. Ook minderjarige asielzoekers sluiten deze week aan bij het klussen en de verschillende activiteiten die er gepland staan. ‘Samenwerken is belangrijk’, aldus World Servants & Present. ‘De jongeren ontdekken hun talenten en komen in contact met andere culturen’.

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 13 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 23 uur geleden