Afbeelding

Ziyech terug bij DOS, De Waal komt, Drost blijft

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen heeft de selectie voor volgend seizoen versterkt met Hicham Ziyech. Daarnaast komt Ivo de Waal over van IJsselmeervogels. Winteraanwinst Jeroen Drost speelt ook volgend seizoen bij DOS Kampen.

Ziyech speelde vanaf 2006 drie seizoenen bij DOS Kampen. Daarna maakte hij de overgang naar de toenmalige hoofdklasser ONS Sneek, waar hij twee seizoenen voetbalde. Na een jaar Nunspeet en twee seizoenen Go-Ahead Kampen begon hij dit seizoen bij hoofdklasser WHC. Vanwege werkomstandigheden stopte hij vroeg in het seizoen in Wezep. Voor Ziyech voelt zijn terugkeer bij DOS Kampen als thuiskomen. ?Samen met de nieuwe trainers Hanekamp en Zaki wil ik graag helpen om van DOS om een stabiele eersteklasser te maken of misschien wel meer. Met mijn ervaring kan ik de jonge spelers veel bijbrengen. Ik beloof de trouwe supporters een mooi seizoen.?

De tweede nieuwe aanwinst van DOS is Ivo de Waal (18). De spits begon bij Flevo Boys en vertrok naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daarna speelde hij nog bij Huizen. Dit seizoen komt hij uit voor IJsselmeervogels. ?Ik ben nog jong en zie DOS als goede leerschool om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb de afgelopen periode een heel goed gevoel overgehouden aan de vereniging. Een fijne ontvangst en warme uitstraling. Een trainersduo waarvan ik vast veel kan leren. Kortom: ik kan niet wachten om de eerste minuten voor DOS te maken."

Daarnaast heeft Jeroen Drost besloten om na dit seizoen door te gaan bij DOS Kampen. Hij is ooit begonnen op de voetbalschool op De Maten, waarna hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. De 28-jarige verdediger speelde bijna honderd wedstrijden in de eredivisie voor Heerenveen, NEC en Vitesse en vijftien duels voor het toenmalige FC Zwolle en De Graafschap in de eerste divisie. Vorig seizoen kwam hij uit voor csv Apeldoorn in de hoofdklasse. Afgelopen winter versterkte hij de selectie van DOS Kampen. Drost: ?DOS is mijn club en ik wil er alles aan doen om ze weer naar een hoger niveau te tillen. Op mij kunnen ze rekenen.?

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21