Afbeelding

Stroomdal wint Bevrijdingsloop

Sport

KAMPEN - Ruim duizend scholieren uit Kampen hebben vrijdagavond met de Bevrijdingsloop de bevrijding van Kampen op sportieve wijze gevierd.  Vrijdag was dat precies 70 jaar geleden.

Ook dit keer was het weer gezellig druk op de Kamper atletiekbaan bij de traditionele Bevrijdingsloop, georganiseerd door AV Isala '96 en KOV. Voor veel publiek won Het Stroomdal het eindklassement. De Dirk van Dijkschool eindigde als tweede. De derde plaats ging naar de Schaepmanschool. De Dirk van Dijkschool greep de zege in de estafette, voor Het Stroomdal en de Willem van Oranjeschool.

Er werd ook individueel gestreden om de diverse prijzen in de verschillende leeftijdsgroepen. Levi Agteres, Fabienne Bos, Josse Kampen, Valerie van Laar, Mees Spaansen, Selina Knol, Mika van Mierlo, Estelle Willems, Jort Blankvoort, Valentina Terpstra, Soufian Tamrouti, Esmee Bakker, Justin van den Belt en Joanne Plantinga grepen de hoofdprijs in hun leeftijdsgroep. Ook de leerkrachten kwamen in actie. Hier ging de winst naar Anouk Mulder en Burak Alp.

Kamper Mijl

Voor de oudere jeugd en volwassenen stond ook nog de Kamper Mijl op het programma. De winst op deze afstand ging naar Stefan Gelderman in een tijd van 5.08.70. Jens Tybout eindigde bij de heren als tweede (5.10.57). Willem Albers legde beslag op de derde plaats. Bij de dames greep Irene Bijman de winst in 5.34.01. Marije Salverda pakte op de grote afstand van de winnares de tweede plaats (6.41.01).