Afbeelding

Spetterende dansdemo's in De Reeve  

Sport

KAMPEN ? RKDOS hield afgelopen weekeinde zes spetterende Dance2Demo Shows in Sporthal De Reeve. Maar liefst 1500 deelnemers lieten 130 dansen zien. De shows trokken maar liefst 2500 toeschouwers.

De Dance2Demo is speciaal gericht op groepen uit de recreatieve sfeer. Met deze shows wordt deze doelgroep de mogelijkheid geboden om te laten zien op wat voor wijze recreanten dans beoefenen. Verspreid over zaterdag en zondag waren er in De Reeve maar liefst zes voorstellingen.

RKDOS had de organisatie in handen, in samenwerking met de KNGU. De gymnastiekvereniging kijkt voldaan terug op het dansweekend.  ?Met dit evenement is bewezen dat Kampen een cultuurstad is. Met name de verenigingen uit Kampen en IJsselmuiden, die deelnamen aan de demo's, vielen dit weekend in positieve zin op?, zo laat RKDOS weten.

Ieder jaar worden door heel het land regionale Dance2Demo's gehouden, waarbij de mooiste, ontroerendste en de meest bijzondere dansen worden geselecteerd voor de landelijke Dance2Show. Die wordt dit jaar gehouden in het eerste weekend van oktober in Deventer.