IJVV niet effectief tegen FC RDC

DEVENTER ? IJVV keek zaterdag bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan en verloor met 3-1. Van een kansloze nederlaag was volgens IJVV-trainer Herben Visscher echter geen sprake.

?We kregen in de eerste helft een aantal goede kansen, maar scoorden niet. En we lopen tegen ongelukkige tegentreffers aan?, aldus Herben Visscher. ?De eerste goal was randje buitenspel en bij de tweede was de bal over de achterlijn geweest.? Roelof van den Berg was het dichtst bij een IJVV-goal. Hij kopte tegen de lat. Daarnaast liet Chiel Buikema een grote kans liggen en verzuimde hij in een andere situatie om af te leggen op Tom Bruintjes. Vlak voor rust maakte RDC 3-0.

Na rust ging IJVV aanvallender spelen. Dat leidde tot kansen voor Buikema en Bruintjes. Sander Morren scoorde de 3-1 uit een vrije trap, waarbij de keeper niet vrijuit ging. RDC kreeg ook in het tweede bedrijf goede kansen. Visscher sprak dan ook van een terechte nederlaag. ?Ze hebben meer individuele kwaliteit. We hebben zeker niet kansloos verloren.?
IJVV heeft nog steeds een reeële kans op het halen van de nacompetitie. De IJsselmuidenaren moeten hopen dat Enter Vooruit, momenteel koploper in de laatste periode, deze derde periode pakt. In dat geval geeft de vierde plek op de ranglijst recht op een plek in de nacompetitie. IJVV staat op deze plaats met vier punten voorsprong op de nummer vijf DZC ?68.