Kyra Snoeijer met Don Gravin.
Kyra Snoeijer met Don Gravin. Foto: Aangeleverd

Deltaruiter Nicole Spijker Overijssels kampioen dressuur

Sport

URK/IJSSELMUIDEN - Nicole Spijker van de Deltaruiters heeft zich afgelopen zaterdag laten kronen tot Overijssels kampioen. Bij de regiokampioenschappen dressuur op Urk won ze de strijd in de klasse L1 en stelde ze een plaatsje veilig voor het NK in Ermelo. Daarnaast was er ook succes voor de Deltaruiters bij de regiokampioenschappen springen voor pony’s in de eigen manege in IJsselmuiden. 

Nicole Spijker mocht zaterdag naar Urk afreizen met haar paard Kylani voor de regiokampioenschappen dressuur voor paardenruiters. Deze combinatie was in de klasse L goed voor 209,5 en 218 punten. Daarmee bleef ze de concurrentie bij de regiokampioenschappen op Urk voor en mag ze straks haar kunsten vertonen op het NK. 

Er was nog meer succes voor de Deltaruiters in de eigen manege. In IJsselmuiden streden verschillende Overijsselse ponyruiters om de regiotitels bij het springen. Katja Veldhoven zette met haar pony Browny Dutch een mooie eerste foutloze ronde neer. Haar barrage werd midden in de bak op stijlpunten beoordeeld door de jury. Veldhoven werd beloond met een vijfde plek in een deelnemersveld van 49 starts.  Ze mag door naar het Nederlands kampioenschap. 

Kyra Snoeijer veroverde in IJsselmuiden een derde plek met Don Gravin met twee foutloze parcours. Ze kwam uit in de klasse L, categorie E. Met dit resultaat wist ze zich te plaatsen voor de Hippiade in Ermelo

Ilse Nora Bliek is zaterdag gestart aan haar eventing weekend in Schaijk. Zaterdag deed ze mee aan het dressuuronderdeel. Ze was goed op dreef en behaalde met haar pony Floris maar liefst 239 punten.

Gerard Meijeringh