Afbeelding
Aangeleverd.

Voor wie is een hoog laag bed ideaal?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een hoog laag bed is een geschikt bed om veilig in te kunnen slapen. Omdat het bed op verschillende hoogtes ingesteld kan worden, is het een geschikt bed voor iedereen is die comfortabel wil slapen. Ook voor verzorgers is het prettig als een bed in hoogte versteld kan worden. Daarnaast kun je gemakkelijk in- en uitstappen en zo de kans op vallen verminderen. Het bed is gemaakt om in verschillende standen veel comfort en gemak te geven. Verschillende soorten hoog laag bedden kun je onder andere vinden bij De Suite.

Een ergonomisch bed

Wanneer jij of je partner extra zorg nodig heeft, is een hoog laag bed prettig bed voor de verzorgende. Omdat het bed zeer hoog ingesteld kan worden, is een ergonomische en veilige houding mogelijk. De ergonomische houding is van belang wanneer therapie of verzorging gegeven wordt. Om zorg aan huis te kunnen ontvangen worden eisen gesteld aan een bed. Daarom is een bed van onder andere de Suite geschikt voor zorgverleners. Deze bedden voldoen namelijk aan de verschillende Arbo-eisen die nodig zijn om zorg aan bed te kunnen geven. Daarnaast is het bed uiteraard een ergonomisch en veilig bed voor jezelf. Het is mogelijk om veilig in- en uit bed te stappen. Omdat het bed in hoogte verstelbaar is hoef je niet veel door de knieën te zakken. Het opstaan zal dan weinig kracht kosten, en het gaan zitten gaat hierdoor ook veiliger omdat je je niet ver naar achteren hoeft te laten zakken. 

Huishouden met hoog laag bed

De ergonomische functie van het bed is onder meer in te stellen wanneer het bedlinnen vervangen moet worden. Omdat het bed zeer hoog in te stellen is, zal het opmaken van het bed prettiger en fijner zijn voor je rug. Een hoog laag bed is dus ook zeer handig wanneer je het bed gaat opmaken. Daarnaast is het handig dat het bed hoog ingesteld kan worden om makkelijker onder het bed schoon te kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat het bed een perfect bed is om het huishouden ergonomisch uit te kunnen voeren. Dit kan zowel zeer fijn zijn voor jezelf als voor een eventuele zorgverlener.

Een perfect bed

Een hoog laag bed is een bed die denkt aan de toekomst. Wanneer je een nieuw bed wilt aanschaffen is het mogelijk om alvast te kijken naar de verschillende bedden van De Suite. Door het comfort en het gemak van het bed is het toekomstbestendig. Het bed zelf en ook de elektronica van het bed gaan zeer lang mee. Onderdelen zijn altijd te vervangen, evenals het matras. 

Een fijn matras

Naast het hoog laag bed is het natuurlijk verstandig om een geschikt matras te kiezen. Hiervoor moet je kijken naar je lengte, gewicht, geslacht, heuphoogte en taillebreedte. Je slaaphouding en lichaamsbouw is zeer belangrijk om een perfect matras te vinden. Omdat matrassen uit verschillende lagen en verschillende zones bestaan wordt er onderscheid gemaakt tussen al deze eigenschappen. Voor iedereen is dan ook een ander matras type geschikt. De combinatie van een fijn matras en een fijn bed zal zorgen voor een uitstekende nachtrust voor iedereen.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.