Nora (6) vist voor de overwinning
Nora (6) vist voor de overwinning (foto: Maarten van Gemert)

Dick Klooster en (klein-)kinderen sluiten vakantie af met familieviswedstrijd

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert) 
IJSSELMUIDEN – Aan de Trekvaart in IJsselmuiden heeft familie Klooster de vakantie afgesloten met een viswedstrijd. Aan de oever stonden twee bokalen voor de winnaars plus een certificaat. Met haar gevangen brasem van 37cm werd, naar het naar uitzag op het moment van schrijven, Nora (6) dit jaar de winnares.

Twee dochters van uitvaartverzorger Dick Klooster wonen aan de Trekvaart dus die locatie ligt voor de hand. Te meer omdat er daar vis genoeg zwemt, volgens Nico. Hij heeft Jenieke de achternaam Prins gegeven en Alina Klooster heeft de achternaam Buijert aangenomen van haar man Daan.
In totaal waren er dertien kleinkinderen aanwezig van Dick Klooster, die in het dagelijks leven begrafenisondernemer is. Iedereen is weer terug van vakantie en daarom werd nu de inmiddels traditionele viswedstrijd gehouden.

Vissen

„In het water van de Trekvaart zit volop vis”, vertelt Nico, terwijl hij met een schuin oog zijn dochter op de kleine steiger in de gaten houdt. „Hoorntjes, snoek, brasem, zeebot en karper”, somt hij op. Nico is de enige echte visliefhebber van de familie. Opa Dick houdt de stand bij en loopt driftig op en neer tussen zijn (klein-)kinderen die verspreid aan de waterkant zitten.
Drie jaar geleden is de traditie spontaan ontstaan. Er zijn twee wisselbekers aangeschaft met een blinkende vissenkop bovenop. Een echt certificaat maakt het wedstrijdgevoel af.

Scholen

Waar de scholen vis in de Trekvaart vandaan komen, is onduidelijk. Vroeger stond de Trekvaart in directe verbinding met de IJssel maar dat is al lang verleden tijd. Wel is duidelijk dat de scholen voor de kleinkinderen van Dick weer snel gaan beginnen. Aanstaande maandag is het zover.
Levi (8) staarde geconcentreerd naar de dobber en even leek hij beet te hebben. Helaas voor hem had Nora (6) echt beet. Zij kan straks naar school als winnares van de enige echte Kloosterviswedstrijd.


De wisselbekers en het certificaat voor de winnaar(s) (foto: Maarten van Gemert)

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.