Afbeelding

't Is maar wat in disse stad

· leestijd 2 minuten Algemeen

Woar verkeerde zunig ?eid al niet toe kan leidn, ontevredn ?eid bi'j road en kiezers over 't niet kriegn van de verkiezings lieste. En now zeg burgemeester Bort Koelewijn wel det ?t niet in strijd is met de kieswet maar aj toevallig een NEE NEE sticker op oe brievebusse em dan kriej de kieslieste mooi niet. Want dan blief ie niet alleent versteukn van al det reclame drukwark maar dan kriej ook de úus an ?uus krantn niet in de busse.

Trouwens jammer det de verkiezingn eigenli'jk niet um de provincie ging maar det de landeli'jke politieke verhoudingn leidroad waarn van disse stemronde. Overigens aj zo ?ier en doar ?eurn dan is die verkiezing van 't waterskap iets det zowat geen mense ansprek ie kennn de kandidaatn niet, wat dut petij A wel en petij B niet, wie 't wet mag 't zeggn. Een goeie kennis van mien met de neudige politieke ervaring ad een idee wat mischien elemoale zo gek nog niet is. Eij zeeg loat provinciale staatn die toch al de eerste kamer kiest ook maar 't waterskaps bestuur kiezn, d'r zulln maar weinig burgers een troane umme loatn.

Ik eb mien twiefels of 't protest van ?t getoeter van de pliesie op vri'jdagmiddag op de Plantage wel ?t effect e wat ze d'r van verwachtn. Zol det now echt ?ellepm um een betere CAO of te dwingn. Burgers stoan d'r wat gniffelend noar te kiekn, en 't gezag van die jonges en die meissies wat toch al wat tanende is kump ?t ?iermee niet ten goede. Ik achte pliesie boas Johan Ekkel in stoat um wat beters te bedenkn. Eij mut maar ies te roade goan bi'j Gerrit Zalm, specialist as 't giet um tonn uut de ?oge ?oed te teuvern, want 't is toch skrijnend det de pliesie mut vechtn veur een fesoenli'jk plakkien brood terwi'jl de grote jonges bi'j de bankn d'r zonder blikkn of bloozn een ton bi'j kriegn, Met name de ABN die in de beenn is óaln met ons aller belasting geld. En Zalm zeg ook nog met dreuge oogn, die jonges goan d'r eigenli'jk op achter uut. En wat ik nog 't argste vinne det ze 't strategisch noa buutn e bracht em precies ene dag noa de verkiezingn, skijt em an de burgers in optima forma en wi'j worrn op e zadeld met een rente van minder dan één procent op ons spaargeld, 't is rond uut skandalig.

Van of ofgeloopn wiekend woj in de binnenstad dag en nacht in de gaatn oaln, een antal camera's goan oe doen en loatn noa, 't wordt wel bewaard maar ze zeggn dat de beeldn niet bekeekn worrn, alleent in de nachtn van vri'jdag en zoaterdag, dan wordt d'r direct noa e keekn. An de ene kante is d'r wat veur te zeggn want d'r wordt in 't wiekend nogal ies wat vernield in de stad, maar an de andere kante is 't toch wel een stukkien antasting van oe privé. Ook in de politiek bin d'r veur en teegnstanders, maar de meerder éid was veur dus we zulln ut'r mee muttn doen, dus loat oe aj in de stad bin ies van de goeie kante zien en zwaai zo of en toe ies noa diegenen die an de achter kante van de camera zittn.
En zo ziej maar weer d'r is altied wel wat in disse stad.
Appien Floep

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00