Wilsum wint in spektakelstuk

WILSUM - In eigen huis heeft Wilsum zaterdag met 4-3 gewonnen van Wijthmen. In een aantrekkelijke wedstrijd bezorgde Harmen Siedsma de oranjehemden vijf minuten voor tijd de overwinning. Zo tankte de ploeg van Jan Stoffer vertrouwen voor de komende twee derby's in het paasweekeinde tegen Zalk en ?s-Heerenbroek.

Van het begin speelden beide ploegen vol op de aanval. Dat leidde al snel tot spektakel voor beide doelen. Na een levendig eerste kwartier counterde Wijthmen in de 18e minuut naar 0-1. Vijf minuten later was de stand weer in evenwicht. Wiljan van Zuthem knikte raak uit een corner. Daarna bleef de wedstrijd boeiend. Vlak voor rust zorgde Van Zuthem voor 2-0. Hij controleerde de bal en schoot fraai raak.

Wijthmen kwam sterker uit de kleedkamer. Tien minuten na rust volgde de verdiende 2-2. Tien minuten later volgde weer een treffer van de bezoekers. Na balverlies van Jan van Spijker schakelde Wijthmen razendsnel om. John Veenstra werd uitgekapt door de spits van de gasten en de bal vloog in de korte hoek. In de laatste 25 minuten wist Wilsum toch nog een zege uit het vuur te slepen. Een kwartier voor tijd zorgde Sonke de Velde, die sinds lange tijd weer speelminuten maakte, voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd stond Wiljan van Zuthem aan de basis van de 4-3. Hij ontdeed zich van twee verdediger en leverde een goede voorzet af. Harmen Siedsma kon de bal in het lege doel schuiven.