DOS HERVAT VELDCOMPETITIE MET WINST

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman zijn de tweede helft van de veldcompetitie begonnen met winst. Thuis werd verdiend met 22-18 gewonnen van ODIK. Volgende week volgt de topper tegen Oost-Arnhem.
Het was echt poelentenweer op sportpark De Maten. Koud, wind en regen bepaalden de omstandigheden. Op het toch wat gladde veld zouden de doelpunten wel duur zijn, zo was vooraf de verwachting. Maar DOS en ODIK hadden het vizier op scherp staan en schotelden het publiek een leuke wedstrijd voor.
DOS was niet compleet. Nynke Links ontbrak en Yvonne ten Hove begon op de bank, omdat ze niet helemaal fit was. Hun vervangers Esther Hamberg en Romy Stam deden het goed en lieten zien dat de selectie van DOS in de breedte sterk is. Toch moest Ten Hove na een kwartier al in het veld komen, omdat aanvoerster Linda Treep geblesseerd raakte.
Op dat moment stond DOS al voor met 6-3. In dat eerste kwartier was het vooral topscoorder René Bruggeman, die het op zijn heupen had. Van zijn eerste vijf schoten, verdwenen er vier in de korf. DOS bouwde de voorsprong verder uit en toen Camiel van Keulen in de 26e minuut twee maal van afstand raak schoot, leek de wedstrijd bij 11-5 haast gespeeld. Maar ODIK staat bekend om haar vechtlust en de ploeg uit Barneveld liet dat opnieuw zien. De gasten kropen steeds dichterbij en verkleinden het gat kort voor rust tot drie treffers. Ze dachten daarmee de rust in te gaan. De prima spelende Michaël Jongman scoorde echter in de slotseconden van de eerste helft met een schot van afstand en bracht zo de voorsprong bij rust op vier doelpunten: 14-10.
In de tweede helft startte ODIK sterk. Twee doelpunten in drie minuten tijd braken de wedstrijd weer helemaal open: 14-12. Opnieuw Jongman, dit keer van dichtbij en een afstandschot van Ten Hove herstelden de vier punten voorsprong. Dat verschil bleef lang op het scorebord staan, ook al omdat DOS verdedigend steeds weer dezelfde fout maakte: veel druk naar de buitenkant, vooral bij de dames, waardoor ODIK keer op keer met een doorbraak of een strafworp kon scoren.
Een kwartier voor tijd kwam DOS op vijf punten voorsprong. De uitblinkende André Beens, reboundend en verdedigend sterk spelend, benutte slim een korte kans en scoorde zo 19-14. ODIK scoorde daarna wel steeds opnieuw, maar ieder Barnevelds doelpunt werd gepareerd door de scorende dames van DOS. Iris van Dijk maakte van dichtbij 20-16, Esther Hamberg forceerde met haar snelheid een strafworp: 21-17, waarna Ten Hove met een afstandschot de eindstand van 22-18 op het scorebord bracht.
A.s. zaterdag speelt DOS op sportpark De Maten de topper tegen Oost-Arnhem. Wil DOS nog aanspraak maken op de eerste plaats, dan moet er gewonnen worden. Koploper Oost-Arnhem staat drie punten voor op DOS.
Doelpunten DOS: René Bruggeman 7x, Yvonne ten Hove 4x, Esther Hamberg en Michaël Jongman 3x, Iris van Dijk en Camiel van Keulen 2x, André Beens 1x