De jubileummagazinecommissie (v.l.n.r.): Bert Schipper, Colin Pelleboer, Thomas Mulder, Jan Borgers, Erik Riemens en Ruben Buijserd.
De jubileummagazinecommissie (v.l.n.r.): Bert Schipper, Colin Pelleboer, Thomas Mulder, Jan Borgers, Erik Riemens en Ruben Buijserd. Dik Leusink

Kanaries komen met speciaal jubileummagazine

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

In de week dat VSCO’61 het zestigjarig jubileum vierde met diverse activiteiten, kwam er ook een speciaal jubileummagazine uit. Daarin wordt de geschiedenis van de Kanaries van de laatste tien jaar fraai uit de doeken gedaan. Een aparte commissie voltooide zo de trilogie, want de club beschreef de eerste 50 jaar in twee verschillende jubileumboeken.

VSCO’61 schrijft tien jaar historie

Dinsdag tijdens de jubileumreceptie reikten de commissieleden Colin Pelleboer, Jan Borgers, Thomas Mulder, Bert Schipper, Ruben Buijserd en Erik Riemens symbolisch het eerste exemplaar uit. Dat deden zij door Sjoerd Kwakkel, voorzitter van de jubileumcommissie, de levensgrote voorkant van het magazine overhandigen. Hij was onder de indruk, vol lof en bedankte de commissie met complimenteuze woorden. “Naast de presentatiegids, businessmagazine, clubblad en uiteraard de twee jubileumboeken, is het VSCO weer gelukt om een prachtig product af te leveren”, aldus Kwakkel, die aangaf dat alle leden een exemplaar krijgen, net als sponsors en andere belangstellenden.

Aardappelveld
Het jubileummagazine beschrijft de periode 2011 tot en met 2021. VSCO’61 werd op 24 augustus 1961 opgericht. Het eerste jubileumboek ging in op de periode tot en met 1986 en had de titel Van aardappelveld tot sportpark De Heughte. In 2011 kwam het boek Van dorpsclub naar vereniging met regionale uitstraling uit. En nu is er dus een jubileummagazine.

Daarin onder andere het kampioenschap in 2017 van het eerste elftal, de verdere verfraaiing van sportpark De Heughte en de vele en terechte aandacht voor al die trouwe VSCO’61-sponsors. Ook komen bestuurlijke ontwikkelingen en de groei van het aantal communicatiemiddelen aan bod. Ook is er aandacht voor de vele toernooien en evenementen. Uiteraard is er meer dan terechte aandacht voor die kanarietrouwe vrijwilligers, die VSCO’61 al 60 jaar heeft en koestert.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.