Afbeelding
Stockfoto

Voetbalschool DOS gaat weer van start

Sport

KAMPEN - De voetbalschool van DOS Kampen gaat aanstaande woensdag (1 september) weer van start. Kinderen in de leeftijd van 4,5 tot en met 7 jaar kunnen dan onder leiding van enthousiaste en deskundige trainers aan de slag met de bal om de eerste voetbalvaardigheden spelenderwijs onder de knie te krijgen. Deelname is gratis.

Aan bod komen onder andere de voornaamste spelregels, techniek (trappen, bal aannemen en mikken), samenspelen en het leren omgaan met winst, verlies en spanning. De Voetbalschool is elke woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur en is zowel voor jongens als meisjes die graag voetballen. Voetbalkleding en –schoenen zijn niet per se nodig. Oude kleren en gewone schoenen zijn al voldoende.

Coördinator Henk Albers: “Het is prachtig om die enthousiaste kinderen te zien spelen. En elke keer komen er toch diverse talenten bovendrijven. Neem nu Thomas van den Belt en Maxwell van Dijk, die beide in hun leeftijdscategorie het Nederlands Elftal hebben gehaald. Daar zijn we trots op en ons doel is dat onze voetbalschool nog veel van deze talenten voort gaat brengen. Maar spelvreugde staat voorop!” 

Gerard Meijeringh