Ruth Vorsselman was succesvol in het Belgische Geel.
Ruth Vorsselman was succesvol in het Belgische Geel. Foto: Skonenvaarder

Weer medailles in België voor Kanovereniging Skonenvaarder

NEERPELT/GEEL - Zes leden van Kanovereniging Skonenvaarder kwamen afgelopen weekeinde in actie bij het Open Vlaams kampioenschap in het Belgische Neerpelt. Met een kleine groep wist de Kamper vereniging een twaalfde plek overall te halen in een sterk internationaal deelnemersveld van 22 verenigingen. De Kamper delegatie was individueel gezien goed voor drie medailles. Een week eerder was Skonenvaarder ook al succesvol in België.

De zaterdag in Neerpelt stond in het teken van de 100 meter sprint voor de aspiranten. Zowel Aukje Timmerman als Jasper Kappert wisten niet de finales te bereiken.

Tijdens de finales (zes banen) van de 200 meter junioren pakte Sil Hellendoorn met zijn Duitse maatje Hanno Wortmann het zilver. Best knap voor twee meer op de marathon gespecialiseerde vaarders. Albart Flier legde bij de senioren beslag op de tweede zilveren medaille voor Skonenvaarder

Sil Hellendoorn ging er in zijn K1 als een raket er vandoor en ging voor goud. Hij raakte echter geblesseerd tijdens de race en kwam als vierde over de finish uitdrijven. Zijn blessure was zodanig dat hij de rest van het weekeinde vanaf de kant de races moest bekijken. Onno Hellendoorn en Eindhovenaar Jordy Buijs behaalden een vijfde plek bij de finale K2 senioren.

Tijdens de lange baan (2000/5000 meter) werd er veelal kanaalbreed gestart met soms meer dan twintig deelnemers. Een achtste plaats was er voor Aukje Timmerman en een zestiende plek voor Jasper Kappert. Veteraan Chris Hellendoorn eindigde als zevende.

Bij de senioren was plaats dertien voor Onno Hellendoorn. Albart Flier kwam terecht op plek 21 omdat hij letterlijk omging in het wedstrijdgedruis.

De zondag stond in het teken van de 500 en 1000 meter. Tijdens de finales op de 500 meter belandde Jasper Kappert net naast het podium met de K2 en K4. Aukje Timmerman moest het in de K2 doen met een zesde plaats.

Op de 1000 meter kwamen zowel Chris Hellendoorn (K1 Veteranen II) als Albart Flier (senioren) met zijn bondsmaatje Yuri Aarnoudsen in de K2 ook als vierde over de streep, gevolgd door Onno Hellendoorn en Jordy Buijs in een erg sterk deelnemersveld.

De laatste medaille van Skonenvaarder werd ook behaald door Albart Flier. Hij finishte heel knap als derde op 1000 meter in de K1 achter olympiër Arthur Peeters en Jules van Geel.

Geel

Een week eerder kwamen de kanovaarders van Skonenvaarder ook al in actie in België. Vanwege corona waren er geen wedstrijden in Nederland. Ook in België was de kalender danig in de war geraakt. In Geel was de eerste kajakwedstrijd van het jaar.

De eerste wedstrijden lokten heel wat deelnemers, zoals Hermien Peeters, op de Olympische Spelen in Tokio nog goed voor een zesde plek. Veel vaarder van KV Skonenvaarder waren nog op vakantie. Negen leden van Skonenvaarder deden mee in Geel.

Voor Christian Kampjes en Joas van der Weijden waren het hun eerste kanowedstrijden. Voor de jongere vaarders waren er in België ook jeugdspelen (varen, hardlopen en een kanoslalomparcours) waar zij aan mee hebben gedaan.

De overige zeven Skonenvaarders, Albart Flier, Ruth Vorsselman, Jennely Bos, Onno Hellendoorn, Daniël Bos, Sil Hellendoorn en Chris Hellendoorn, waren goed vijf gouden, zeven zilveren en vijf bronzen medailles. Topsporter Ruth Vorsselman was het meest succesvol. Ze wist vier gouden en twee zilveren medailles te behalen.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden