Het team van Nikai 4 Life.
Het team van Nikai 4 Life. Foto: Aangeleverd

Nikai 4 Life zamelt 41.039 euro in met beklimming van de Stelvio

· leestijd 1 minuut Sport

BORMIO - De leden van Team Nikai 4 Life hebben afgelopen zaterdag een prima prestatie geleverd door met z’n allen de Passo dello Stelvio, 21.1 kilometer en finish op 2.758 meter, te beklimmen. Teamleden hebben zich afgelopen maanden voorbereid en laten sponsoren voor deze uitdagende challenge en daarmee maar liefst 41.039 euro ingezameld voor vernieuwend en vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek naar (kinder)kanker. Vijftig procent van de opbrengst is voor Stichting Nikai 4 Life. De andere helft gaat Barcode for life.

Na een lange reis kwam het team op donderdagmiddag aan op de plaats van bestemming, waar ze ’s avonds via een speciale videoboodschap door hoofdonderzoeker Jarno Drost werden bedankt voor hun inzet en ook werden aangemoedigd om de Stelvio te bedwingen. 

Vrijdag ging het team met de kabelbaan naar een hoogte van ruim 2.700 meter om daar via een wandeling te wennen aan de hoogte. Zeker geen overbodige luxe, want de eerste ervaringen met minder zuurstof in de lucht is soms erg lastig en daardoor zeer leerzaam. 

Met een schraal zonnetje en een temperatuur van 8 graden startten zaterdag, in het centrum van Bormio om klokslag 8.00 uur, de tien wandelaars aan hun tocht om maar liefst 1.533 hoogtemeters te overwinnen. Een half uur later gevolgd door de drie hardlopers en drie wielrenners. Na een korte oplopende start door het centrum stond al gauw de eerste serie haarspeldbochten op het programma. Redelijk te doen, omdat iedereen nog fris was, maar de steeds maar oplopende weg begon al langzaam aanspraak te doen op de reserves. 

Vervolgens stond de tweede serie haarspeldbochten te wachten. Er kwam geen eind aan, maar het overweldigende uitzicht op dit gedeelte zorgde ervoor dat de opkomende pijntjes en de aanslag op de conditie snel werden vergeten. Daarna via een zone van vals plat, die voor sommige teamleden zorgde voor een beetje verlichting en door anderen als echt vals werd beschouwd, naar de laatste 3 kilometer. 

Hier moest iedereen op zijn tandvlees om de finish te bereiken. Niet alleen omdat dit gedeelte al boven 2.500 meter was, maar ook omdat dit tevens het steilste stuk van de beklimming was met uitschieters tot boven de 14 procent. Daar kwam bij dat de temperatuur op die hoogte was gedaald tot rond het vriespunt. De teamspirit kwam op dit gedeelte helemaal naar boven toen de drie hardlopers besloten om af te dalen om de laatste kilometer als soort van ontvangstcomité en motivatie met de wandelaars mee te lopen. 

“Team Nikai 4 Life is trots dat er met deze grensverleggende ervaring zoveel geld is ingezameld voor het goede doel en dat het onderdeel mocht zijn van dit unieke evenement van Stelvio for Life”, aldus Arjan Kroes.

“Team Nikai 4 Life is trots dat er met deze grensverleggende ervaring zoveel geld is ingezameld.”

Gerard Meijeringh

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05