IJVV onderuit tegen fysiek sterk Enter Vooruit

ENTER ? IJVV is zaterdag met 2-1 onderuit gegaan bij Enter Vooruit. Voor de IJsselmuidenaren had er meer in gezeten. ?Als je naar de kansen kijkt, was een gelijkspel terecht geweest?, aldus IJVV-trainer Herben Visscher.

IJVV begon goed en drukte Enter Vooruit direct achteruit. Dat leidde al in de 1e minuut tot een doelpunt. Roelof van den Berg haalde de achterlijn en leverde een goede voorzet af. Chiel Buikema kon simpel binnen tikken. Al snel kwam Enter Vooruit met fysiek spel beter in de wedstrijd.  Enter won veel persoonlijke duels en dwong IJVV in de achteruit. Dat leidde enkele keren tot dreiging voor het IJsselmuidense doel, maar keeper Albert Jan Meuleman greep steeds goed in.

De beste kansen waren voor IJVV. Zo slaagde Buikema er niet in om alleen voor de keeper te scoren.  In het eerste bedrijf was Buikema nog een keer gevaarlijk. Nadat de bal tussen de verdediging en de keeper viel, probeerde Buikema met een geplaatst schot te scoren de bal over de keeper in het doel te plaatsen. De lob werd gepakt door de goalie. Vlak voor rust kreeg IJVV een domper te verwerken. Na een lange bal van de keeper werd er niet goed ingrepen. De spits van Enter Vooruit rondde bekwaam af.

Ook na rust had IJVV het moeilijk met de fysieke kracht van Enter Vooruit. In de 53ste minuut viel de 2-1 uit een goede aanval. Volgens IJVV had de bal in deze aanval de zijlijn gepasseerd. Daarna nam Enter Vooruit gas terug. IJVV speelde volop de aanval, maar veel leverde dat niet op. Eén keer kwam IJVV in kansrijke positie, maar Buikema slaagde er niet in om de bal over de keeper heen te koppen.