''s-Heerenbroek en VV Kampen onnauwkeurig

'S-HEERENBROEK ? Op een zeer slecht veld kwamen 's-Heerenbroek en VV Kampen zaterdag uit op een 1-1 gelijkspel. Dat gaf de onderlinge verhoudingen goed weer, al  was een uitslag als 3-3 of 4-4 meer op z'n plaats geweest gezien het grote aantal kansen.

Beide ploegen schotelden het publiek een matige eerste helft voor. Er ging veel mis bij beide ploegen, waarbij moet worden aangemerkt dat Kampen voetballend beter was. De bezoekers begonnen ook goed aan het duel en kregen in de eerste minuut twee goede mogelijkheden. 's-Heerenbroek stelden daar schoten van Gilliam Bien en Willard Visscher tegenover. In de 23ste minuut werd Kerwin van Klinken goed vrijgespeeld, maar hij struikelde in kansrijke positie. In het middenstuk van de eerste helft drong Kampen aan en dat leidde tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van 's-Heerenbroek. De grootste kans was echter in de 34ste minuut voor 's-Heerenbroek. Gert Kwakkel werd diep gestuurd, maar hij schoot vervolgens naast. Vlak voor rust kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong. Na een goede aanval kon Bien uithalen. Zijn schot was niet echt overtuigend, maar dat was het keeperswerk van Johny Mulder op dat moment ook niet.

Na rust maakte Mulder dat goed en was hij belangrijk voor zijn ploeg met enkele goede reddingen. Aan de andere kant keepte ook Laurens Visscher een sterke tweede helft. Beide goalies werden in het levendige tweede bedrijf volop aan het werk gezet. Het regende kansen voor beide doelen.

Slechts een keer werd er gescoord. Ook bij dit doelpunt zag de doelman er niet sterk uit. Bij een corner ging Visscher onder de bal door. Watze van Vlijmen profiteerde door de bal binnen te werken.  Daarna waren er grote kansen voor beide ploegen, maar het net werd niet meer gevonden, wat een klein wonder was.