Afbeelding

Nieuwbouw zwembad De Steur voorlopig gegund

Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - Het college van b en w heeft dinsdag de voorlopige gunning vastgesteld van  de werkzaamheden van de nieuwbouw van De Steur. Onder de aannemers is geen Kamper bedrijf, omdat volgens het college in onze regio geen bedrijven te vinden zijn die aan de voorwaarden voor het bouwen van een zwembad voldoen. Wel gaat zij er vanuit dat de aannemers met betrekking tot de onderaanneming zoveel mogelijk gebruik maken van Kamper bedrijven. 

Volgens wethouder Geert Meijering is met betrekking tot de eisen die aan de aannemers gesteld werden gekeken naar de eisen die andere gemeentes ook stelden aan bouwers van zwembaden. Door de gestelde kwaliteitseisen, wordt de keus in zekere zin beperkt, zo moet iedere aannemer in ieder geval in de afgelopen vijf jaar eens meegewerkt hebben aan de bouw van het zwembad.

Ieder bedrijf dat voldeed aan de gestelde kwaliteitseisen mocht inschrijven op de gunning. Vervolgens heeft de gemeente vooral gekeken naar de bedrijven die de laagste prijs vroegen. Op basis hiervan zijn vier bedrijven geselecteerd.

De bouwkundige werkzaamheden worden verricht door Burgland Bouw uit Dodewaard, voor de werktuigkundige installaties wordt Pranger-Rosier uit Friesland ingeschakeld, voor de elektrotechnische installaties Hellebrekers Technieken uit Nunspeet en voor de waterbehandelingsinstallaties Kunststofwerktuigbouw KaWeBe uit Boxtel.

De overige ondernemingen kunnen binnen 20 kalenderdagen na bekendmaking van de voorlopige gunning bezwaar maken bij de Rechtbank in Zwolle. Pas daarna is de gunning definitief.