Afbeelding

Stadsderby in teken van jubileum Go-Ahead

Sport

KAMPEN - Voetbalvereniging Go-Ahead Kampen grijpt de stadsderby tegen KHC aan voor een bescheiden jubileumfeest. De Kamper voetbalvereniging bestaat komend weekeinde precies negentig jaar. Het toeval wil dat de allereerste wedstrijd ooit ook tegen KHC is gespeeld. Dat plaatst de wedstrijd van zaterdag in een historisch perspectief. Beide Kamper clubs zijn aan elkaar gewaagd in de 1e klasse van het zaterdagamateurvoetbal. De wedstrijd begint om 18.00 uur op het sportpark Middenwetering.

Voorafgaand aan de stadsderby viert Go-Ahead Kampen in de kantine van de club met supporters en sponsors een bescheiden jubileumfeestje. Tijdens deze bijeenkomst vraagt het bestuur van de voetbalvereniging in het bijzonder aandacht voor de ereleden van Go-Ahead Kampen, als dankbetuiging voor de bijdrage die zij hebben geleverd aan de roemrijke historie van de club.

Voor voetballer Nick Bakker krijgt het jubileumweekeinde een extra feestelijk tintje. Hij ontvangt aan het begin van de wedstrijd de felicitaties voor het feit dat hij voor de honderdste keer in competitieverband voor Go-Ahead Kampen is uitgekomen. Spits Jurrian Zandbergen kan dit weekeinde het feestje compleet maken. Hij is nog twee treffers verwijderd van de Zilveren Schoen, de onderscheiding voor spelers die in de competitie honderd keer hebben gescoord. Binnen Go-Ahead Kampen is die eer sinds 1948 nog maar drie keer eerder te beurt gevallen aan een speler: Henk Kiel, Dirk Bonsink en Gerdo van Dijk. De laatste keer dat de Zilveren Schoen kon worden uitgereikt was in 1999.