Afbeelding

Wilhelmina maakt zich hard voor uitbreiding acrohal

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN ? Wilhelmina/IJGV heeft een plan ingediend bij de gemeente voor uitbreiding van de acrohal bij Sporthal De Reeve. Volgens Dik Koster van GV Wilhelmina is uitbreiding noodzakelijk om de groei bij de accro-afdeling op een veilige manier in goede banen te leiden. In de huidige acrohal is te weinig ruimte en is het risico op ongelukken op de druk bezette vloer veel te groot.

Koster maakt zich al tijden sterk voor uitbreiding van de hal. ?Zoals het nu gaat is onverantwoord?, vertelt de vrijwilliger, die onlangs de Uitstralingsprijs in ontvangst mocht nemen bij de Kamper Sportverkiezingen. De huidige acrohal is volgens Koster simpelweg te klein. Helemaal omdat de acro-afdeling van Wilhelina/IJGV de afgelopen jaren fiks is gegroeid.

Vooral voor de lagere jeugd is de huidige situatie niet veilig, omdat hier sprake is van grote groepen. Ook bij trainingen in de A-, B- en C-lijn ontstaan gevaarlijke situaties. Op dit niveau moeten spectaculaire oefeningen worden neergezet. Bij het oefenen moeten andere leden wachten aan de zijkant. Onoplettendheid kan in de krappe zaal leiden tot ongelukken. Ook zorgt het voor een verstoring van de concentratie bij de sporters, wat de veiligheid ook niet ten goede komt.
Daarom besloot hij om actie te ondernemen. De oud-turntrainer heeft zich altijd ingezet voor veiligheid en nam weer zijn verantwoordelijkheid.

Er spelen nog meer aspecten een rol. ?In de acrohal ligt een verende vloer. Nu gebeurt daar alles op (turnen, acrogym, warming-up en krachttraining). Daar is de vloer niet tegen bestand en veel te duur voor (50.000 euro).? Met reparaties is de aftakeling vertraagd, maar momenteel is de belasting simpelweg te groot. ?Als het zo doorgaat, is de vloer over een jaar aan vervanging toe. Met een uitbreiding gaat de vloer veel langer mee en dat scheelt geld. Bovendien is een warming-up op de verende vloer slecht voor de jeugd. Het zorgt voor knie- en hielklachten.?
Namens Wilhelmina/IJGV heeft Koster een plan ingediend. Een uitbreiding van de acrohal met 10 meter aan de rechterzijde kan alle problemen oplossen. ?Dan hoef je de verende vloer alleen nog maar voor wedstrijdoefeningen te gebruiken. Voor krachttraining, warming-up en andere trainingen kun je dan terecht in het nieuwe gedeelte.?

Koster raamt de kosten op maximaal 150.000 euro. Met zelfwerkzaamheid denkt hij fiks te kunnen besparen. Momenteel ligt het plan bij de gemeente. ?Er zitten wat haken en ogen aan. Je hebt te maken met de financiën en je praat over een uitbreiding in het Groene Hart. Ik verwacht dat er over een of twee maanden een advies gaat richting het college?, aldus Guido Vlierhuis (sport) namens de gemeente.

 

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00