Afbeelding
Archieffoto Ivar Vinke.

Tennisser Ivar Vinke tweede in juniorentour

Sport

BORNE - Ivar Vinke is na de zomervakantie prima begonnen. De Kampenaar pakte een tweede plaats in de Junioren Tour Zilver voor jongens enkel tot en met 16 jaar in Borne.

In een schema van zestien spelers trad de 15-jarige KJLTC’er op vrijdag aan voor de eerste ronde tegen Job Weening uit Groningen. Een bekende tegenstander voor Vinke. Bij verschillende toernooien dubbelden ze samen. Vinke speelde een goede wedstrijd en won met 6-3 en 6-1. Op vrijdagavond wist hij in de volgende ronde af te rekenen met Caspar Ummelen uit Malden (6-1 en 6-0).

Op zondag speelde Vinke de halve finale tegen Mathijs Aalpol uit Eindhoven. Een speler waar Vinke al een paar keer eerder tegen gespeeld heeft dit seizoen. Net als de voorgaande wedstrijden wist Vinke ook dit keer te winnen. Met prima spel waren de setuitslagen 6-2 en 6-2 overtuigend.

In de finale op zondagmiddag moest Vinke het opnemen tegen Sverre Bakker uit Groningen. Beide jongens komen elkaar al Jaren tegen op toernooien. Eerder dit jaar stonden ze ook tegenover elkaar in een finale. 

In de eerste set begon Vinke erg sterk. Hij liep snel uit naar een 4-1 voorsprong en met dominant spel wist hij de eerste set met 6-4 winnend af te sluiten. 

De tweede set gaf een wat ander spelbeeld. De aanvalsballen van Vinke vielen wat vaker net buiten de lijnen en ook de service liep wat minder. Dat gaf Bakker de kans om beter in de wedstrijd te komen.

De Groninger speelde een aantal sterke games en Vinke verloor de set met 1-6.  In de super tiebreak trok Bakker vervolgens aan het langste eind (5-10). 

De Kamper tennisser was teleurgesteld door het verlies in de finale, maar kon toch terugkijken op een goed toernooi. De komende weken speelt Vinke meer toernooien. In het najaar begint de competitie.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57