Afbeelding

Passie Concert in de Bovenkerk te Kampen.

· leestijd 1 minuut Cultuur

Kampen ? Op zaterdag 4 april 2015 verzorgt het Rijssens Mannenkoor en het Hervormd Mannenkoor Ijsselmuiden /Grafhorst het Passieconcert 2015. Dit concert vindt plaats in de Bovenkerk te Kampen. Beide koren staan onder de bezielende leiding van Freddy Veldkamp. Verder werken mee Jan Lenselink piano, Harry Hamer orgel, Ard Kamphuis, bariton en Annelies Schep, sopraan.

Met zang en muziek wordt er op deze stille zaterdag stil gestaan bij het lijden en sterven van Jezus Christus. Speciaal voor dit concert heeft het Rijssens Mannenkoor diverse nieuwe nummers ingestudeerd. Het koor, dat bestaat uit 140 leden met veel jong zangtalent in hun midden, staat bekend om zijn krachtige mannenkoorzang. Het is een eigentijds en dynamisch koor met een repertoire dat de volle breedte van het muzikale spectrum bestrijkt. Het koor zal de toehoorders dan ook zeker laten genieten van hun geheel eigen sound.
Naast het Rijssens Mannenkoor zal ook het Hervormd Mannenkoor Ijsselmuiden ? Grafhorst een deel van het programma verzorgen. Dit koor, dat ook uit meer dan 100 leden bestaat, is een echt streekmannenkoor met zangers uit de hele regio Kampen en Ijsselmuiden. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit geestelijke en vaderlandse liederen. Freddy Veldkamp heeft als dirigent van beide koren voor deze avond een fantastisch programma samengesteld met de bekende, maar ook wat minder bekende muzieknummers uit de lijdenstijd. Veldkamp is een veelzijdig musicus, die naast deze 2 koren nog een 2-tal andere koren dirigeer. Hij is daarnaast organist en geeft muzieklessen. Tevens is hij verbonden aan het Concertgebouw in Amsterdam.
De muzikale omlijsting zal deze avond verzorgd worden door Jan Lenselink op piano, en Harry Hamer op orgel. Als vaste organist van het Hervormd Mannenkoor Ijsselmuiden /Grafhorst en organist van de Gereformeerde Nieuwe Kerk te Kampen, is Hamer geen onbekende in deze oude Hansestad. Tevens zullen Annelies Schep als sopraan en Ard Kamphuis bariton hun medewerking verlenen. Kortom genoeg ingrediënten voor een fijne muzikale avond.

Het concert zal beginnen om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten voor dit concert kosten ?12,50 per persoon. De kaarten zijn ook met kortingsbon uit de lokale kranten voor ?10,00 te verkrijgen bij Chr. Boekhandel De Rank in Kampen, Chr. Boekhandel Het Baken in Dronten, Chr Boekhandel De Fakkel in Emmeloord en aan de kassa bij de kerk. Ook kunt u voor ?10,00 kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl.

Voor het Rijssens Mannenkoor zal het passieconcert een concert zijn uit een reeks van concerten die dit jaar in het hele land verzorgd zullen worden. Meest opvallende concerten zijn ongetwijfeld het benefietconcert voor het UMCG kanker researchfonds in Groningen op 30 mei en het concert in het Europees Parlement in Brussel op 30 september. Dit laatste concert vindt plaats op uitnodiging van CDA-Europarlementariër Annie Schrijer-Pierik.



Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden