Afbeelding
Stockfoto

Jonne Siebrand piekt weer met twee keer brons op NK

· leestijd 1 minuut Sport

AMERSFOORT - Jonne Siebrand heeft opnieuw van zich doen spreken op een NK. Een week nadat ze als vijfde eindigde op het NK Meerkamp, pakte ze afgelopen weekeinde twee bronzen medailles op het NK junioren in Amersfoort.

Siebrand kwam afgelopen zondag bij maar liefst drie onderdelen in actie. Ze begon sterk bij het hoogspringen. Tot 1.64 behaalde ze alle hoogtes in een keer. De 1.67 was bepalend voor een medaille. In de laatste poging sprong ze zeer ruim over deze hoogte. Voor de 1.70 kwam ze net te kort, maar de 1.67 was goed voor de derde plaats van Nederland en tevens een nieuw Kamper record.

Daarna startte ze op het voor haar relatief nieuwe onderdeel discuswerpen. Na twee ongeldige worpen, moest er een stabiele worp komen om de finale te behalen. En dat gebeurde. Met 38.87 meter knalde ze ineens naar een derde plek in een sterk veld. De afstand was tevens goed voor een nieuw Kamper record, dat al 46 jaar op naam stond van Tiny Hellendoorn. In de finale worp wierp er iemand net iets verder, waardoor Siebrand buiten het podium eindigde.

Het afsluitende onderdeel kogel, waar ze voor kwam, verliep volgens plan. Met een afstand van 12.17 meter pakte ze de tweede bronzen medaille van de dag.

Bij het NK junioren kwamen ook Zoë Dekker en Natalja Duiveman in actie. Vrijdagavond stond Dekker aan de start van haar eerste NK op haar favoriete onderdeel speerwerpen. Met een worp van 32.80 schaarde ze zich bij de beste acht en mocht ze deelnemen aan de finale. Met een laatste worp van 32.88 sloot ze de rij en werd ze achtste van Nederland.

Zaterdag begon Duiveman aan haar eerste NK. Ze kwam uit op het moeilijke onderdeel 400 meter. Met een tijd van 1.06,30 eindigde ze als zeventiende.

Gerard Meijeringh