De Music Club.
De Music Club. Attest Communicatie.

Vakantiepark EuroParcs De IJssel Eilanden: Poppodium “Music Club” werkt aan nieuwe line-up met artiesten

· leestijd 2 minuten Ondernemen in Kampen

Ze zijn er helemaal klaar voor. Het wachten is alleen op een ‘go’ van Rutte en consorten. Want dan kan er, als vanouds, weer worden gefeest in de voormalige Music Club bij Roggebot. Tino Martin en band, een Urban Night, een Dance Event Latin en een Oktoberfest; het staat allemaal gepland. Kortom: de remmen kunnen weer los! “Niet alleen voor de inwoners van Kampen, maar natuurlijk ook voor ons”, zegt Frank Bijl, woordvoerder van EuroParcs De IJssel Eilanden. “Tenslotte hebben we hier een waanzinnig mooie accommodatie voor gasten.”

Kim Wilde, Disco Inferno, Miss Montreal, De Dijk; de lijst met (inter)nationale artiesten van de voormalige Music Club is lang. Daaraan leek een definitief einde te komen met de verkoop van de nabijgelegen camping Roggebot én de Music Club aan EuroParcs.

Music Club
Het is inmiddels alweer elf jaar geleden dat de voormalige discotheek De Buitenwacht - met Steakhouse Rodeo - naast het station van Kampen tot de grond toe afbrandde. Nieuwbouw werd door de gemeente tegengehouden. Die zag meer in een discotheek, annex muziekclub, in Partycentrum ‘t Haasje (van dezelfde eigenaar). Na enkele jaren touwtrekken, kwamen de gemeente en de toenmalige eigenaar tot een “deal”. De gemeente kreeg de voormalige Buitenwachtlocatie in handen en de uitbater kreeg toestemming om van Partycentrum ‘t Haasje een groot uitgaanscentrum te maken: de Music Club, die in 2014 van start ging. Twee jaar later werd Jos Meuleman van Recycling Kampen de eigenaar van de Music Club. Vanaf dat moment legde de Music Club zich vooral toe op het organiseren van (grote) feesten en partijen. Met een line-up van diverse artiesten, waarbij menige Kampenaar heeft staan brallen, drinken en dansen. Met de aankoop door EuroParcs leek het erop dat de Music Club voor Kampen voorgoed verloren zou zijn. Niets is minder waar.

De voormalige Music Club zal, zo vertelde EuroParcs-directeur Andries Bruil eerder in Ondernemen in Kampen, ‘ook voor de niet-vakantiegangers toegankelijk blijven’. “We gaan er kantoren voor ons ondersteunend personeel in realiseren, maar ook horeca. Dat houden we ook graag toegankelijk voor mensen die niet op ons park verblijven.” Ook achtte hij ten tijde van dat interview de kans groot dat er zelfs weer ‘dingen met muziek’ georganiseerd zouden worden. Volgens woordvoerder Frank Bijl is de ‘mooie line-up’ inmiddels zelfs al gereed. Hij heeft goede hoop dat er vanaf oktober dit jaar weer optredens zullen plaatsvinden. “Dan kunnen we, afhankelijk van de regels en van hoe we het aankleden, weer duizend tot 1.500 mensen een geweldige avond bezorgen.”

 Zwembad

Waren er geen plannen voor een zwembad? Bijl: “Jawel, maar niet voor in het muziekcentrum. We hebben een plan voor een separaat zwembad bij de gemeente ingediend. We hopen dat de gemeente, waar we zeer goed contact mee hebben, dat plan zal honoreren.” In dat geval slaat de exploitant twee vliegen in één klap: én een muziekcentrum én een zwembad. “Kunnen de plannen voor het nieuw te bouwen zwembad geen doorgang vinden, dan willen we wellicht gaan kijken of we een zwembad ín de voormalige Music Club kunnen realiseren, maar iedereen begrijpt dat dat niet onze voorkeur heeft…”

‘Remmen los’
Bij EuroParcs hebben ze goede hoop dat Rutte op 15 september besluit dat de maatregelen voor festivals en nachtclubs worden versoepeld. “Het betekent natuurlijk niet dat we dan meteen op 16 september al los kunnen gaan. We zullen dan nog wel wat zaken moeten testen; kijken of de muziekinstallatie naar behoren werkt, dat soort zaken…” In oktober kunnen dan weer alle remmen los. Mits je als bezoeker wel over de juiste ‘papieren’ beschikt. “Want we houden ons natuurlijk wel aan de geldende coronamaatregelen”, besluit Bijl. 

(door Alex de Jong @ Attest Communicatie)

Nick de Vries

Nick de Vries

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00