Weiland en Winters districtskampioen

Sport

MARKELO ? Bram Winters en Amber Weiland van Judoteam Sonnenberch zijn afgelopen zaterdag judokampioen van Oost-Nederland geworden. Bart Otten en Nick Beekhof pakten brons. Winters, Weiland en Otten hebben zich geplaatst voor het NK tot 18 jaar, dat op 4 april in Leek wordt afgewerkt.

Bij het districtskampioenschap tot 18 jaar kwamen zes judoka's van Sonnenberch in actie. Bram Winters had in de klasse tot 81 kg een vrijloting en plaatste zich via winst met yuppo voor de finale. In de finale won hij met een golden score via een yuko.

Amber Weiland had in de klasse 70+ te maken met twee tegenstanders. In zijn eerste partij zette zij op een juiste moment een heuptechniek in, waarna Weiland het afmaakte met een houdgreep. In de tweede partij bleef ze alert op een overname. Ze reageerde goed op de grond, waarna haar tegenstander aftikte. Bart Ottnen kwam in de klasse tot 60 kg uit in een poule met ruim twintig deelnemers. Hij won twee partijen, waarna de latere kampioen te sterk bleek. Uiteindelijk wist hij de spannende strijd om het brons te winnen.

Nick Beekhof pakte brons bij de districtskampioenschappen tot 12 jaar. In de klasse tot 38 kg wist hij in een zware poule de eerste drie partijen te winnen. De halve finale verloor hij op basis van beslissing van de latere kampioen. In de herkansing wist hij toch nog het brons te pakken.