Wit-Blauw geeft niet thuis op moment suprême en degradeert uit de overgangsklasse

NIJEVEEN ? Wit-Blauw heeft de strijd tegen degradatie verloren. Zaterdag gingen de Kamper korfballers in Nijeveen in het beslissingsduel tegen Hoogkerk met 14-20 onderuit. Door deze nederlaag degradeert Wit-Blauw als hekkensluiter in de overgangsklasse A af naar de eerste klasse.  Wit-Blauw had geen antwoord op het achterverdedigen van Hoogkerk, werd fysiek afgetroefd en speelde tactisch onder de maat.

In een sfeervolle sporthal in Nijeveen begon Wit-Blauw goed aan de wedstrijd. Binnen twee minuten zorgde Jordy Last voor een 2-0 voorsprong. Daarna bleef Wit-Blauw steeds op voorsprong staan. De ploeg verzuimde in deze periode om een serieus gaatje te slaan. In het laatste kwartier ging het echter steeds stroever. Vijf minuten voor tijd nam Hoogkerk voor het eerst een voorsprong (6-7). De onrust nam toe bij Wit-Blauw. De ploeg kreeg steeds meer moeite met het achterverdedigen van Hoogkerk. Rustig de bal rondspelen en geduldig wachten op je kans was er niet bij. Dikwijls werden verkeerde keuzes gemaakt. Veel balverlies was het gevolg. Ook slaagde Wit-Blauw er niet in om van afstand gevaar te creëren. Achterin namen de zorgen ook toe. De wedstrijd kantelde en de 6-8 voorsprong bij rust was een logisch gevolg.

Wit-Blauw kon zich aanvankelijk na rust niet herstellen en zag de achterstand nog verder toenemen (6-10). De Kampenaren liepen achter de feiten aan, maar knokten zich terug. Met nog ruim zestien minuten op de klok kwam Wit-Blauw langszij en ineens was er weer van alles mogelijk. Daarna liet Wit-Blauw echter enkele goede kansen liggen en kwam Hoogkerk wel tot scoren. Al snel liep de voorsprong van Hoogkerk weer op. Het kleine vlammetje bij Wit-Blauw doofde snel. Ruim vier minuten voor tijd kwam Hoogkerk op vier punten voorsprong (12-16) en de wedstrijd was gespeeld. Hoogkerk kon de wedstrijd simpel uitspelen, Wit-Blauw stribbelde nauwelijks tegen, wetend dat het over en uit was.?

Teleurgesteld maar toch ook gelaten stapten de spelers van Wit-Blauw van het veld. ?We hebben geen enkele aanspraak kunnen maken op de overwinning?, was de duidelijke conclusie van Jelle Visscher. ?We zaten niet in de duels. Dan kom je nog weer langszij, maar binnen no-time sta je weer twee punten achter. We waren vandaag niet leep genoeg. Voorin was te weinig beweging en de kansen op de 4 en 5 meter namen we niet. Het was onder de maat vandaag. Teveel spelers gingen door de ondergrens. We hebben een heel jeugdige ploeg en kunnen ons niet over tegenslagen heenzetten.?

Natuurlijk was er teleurstelling bij Wit-Blauw, maar bij eerdere degradaties leek het verdriet groter. Er was een soort gelatenheid over de ploeg gevallen. ?In de wedstrijd merk je al dat het moeilijk wordt. Deze nederlaag was verdiend. Dan is het gemakkelijker om te accepteren. We zaten dit seizoen in een heel zware poule. Ik zeg je nu dat Hoogkerk de beslissingswedstrijd tegen Amicitia (red. nummer zeven overgangsklasse B.red). gemakkelijk gaat winnen. Hoogkerk speelt volgend seizoen weer in de overgangsklasse.?