Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Beloning blijft uit voor verliezend IJVV

Sport

LELYSTAD - IJVV is zaterdag goed voor de dag gekomen tegen Batavia ’90. Punten leverde dat niet op. IJVV verloor met 1-0 en is uitgeschakeld in de beker. Batavia en WHC bekeren door.

IJVV begon gretig. Batavia werd in het eerste kwartier onder druk gezet. Daarna kozen de IJsselmuidenaren voor een wat meer behoudende tactiek. “Dat lukte fantastisch. We kregen kleine kansjes”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.
Toch ging IJVV met een achterstand de rust in. “We laten ons verleiden om uit te stappen. Vervolgens valt de bal in de kluts erin. Dat was een beetje ongelukkig”, aldus Diender.

IJVV zette ook in het begin van de tweede helft volop druk vooruit. “Na een kwartier zijn we weer wat meer verdedigend gaan spelen. We hebben het goed uitgespeeld. We kregen nog wat kansen op de gelijkmaker”, aldus Diender.
De 1-1 bleef uit voor IJVV. Toch kijkt Diender tevreden terug. “We hebben wederom de top van de tweede klasse aangetikt. Misschien wel een stukje eerste klasse. Ik ben blij hoe we in de voorbereiding en in de beker hebben gepresteerd. Er is een stabiele lijn en die is omhoog gegaan”, aldus Diender.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.