Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tour de Boer lucratief voor strijd tegen Duchenne

Sport

KAMPEN - Robert Polinder heeft ruim 7.300 euro binnengehaald voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne. De Kampenaar deed met zijn mountainbike z’n eigen ‘Tour de Boer’.

Polinder legde van 11 tot en met 18 september 718 kilometer af . Hij zag de tocht ook als een mooie gelegenheid om zich te verdiepen in de situatie waarin de boeren momenteel verkeren. Elke dag ging hij op bezoek bij een boer en ook overnachtte hij bij diverse agrariërs. “Wat ik heb geleerd? Dat het boerenleven hartstikke mooi is, maar door de regels ook wordt beperkt. Er is heel veel boosheid en bezorgdheid onder de boeren over de toekomst”, aldus Polinder.

Enkele weken geleden zei hij in een interview met De Brug. “Ik ben geen mountainbiker die wekelijks op de fiets zit. Het zal best zwaar worden.” Dat kwam uit. “Het is altijd afwachten, maar ik heb het volgehouden. Zo lang je maar blijft trappen”, zei Polinder afgelopen maandag.

Het doel was om 5.000 euro op te halen. Dat heeft hij ruimschoots gehaald. “Dat is heel mooi, zo’n bedrag voor onderzoek. Er kan nog steeds worden gedoneerd”, aldus Polinder. Mensen die hem willen steunen, kunnen geld overmaken via https://actievoorduchenne.nl/tour-de-boer-met-de-mtb.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh