Kledingverkoop in IJsselmuiden voor het pilotengezin van Arjan Paas
Kledingverkoop in IJsselmuiden voor het pilotengezin van Arjan Paas (foto: Maarten van Gemert)

Ruime keus bij kledingverkoop voor MAF-pilotengezin Paas in Papoea Nieuw-Guinea

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)
IJSSELMUIDEN – Piloten, en hun gezin, die vliegen voor de Mission Aviation Fellowship (MAF) worden in hun levensonderhoud voorzien door hun familie en thuisomgeving. Zo zet familie Paas uit Genemuiden zich in voor Arjan Paas, die momenteel vliegt voor moeilijk bereikbare gebieden in Papoea Nieuw-Guinea. Woensdag start weer een kledingmarkt die volop keus belooft.

Aan de Oosterholtseweg 20a is de schuur in gereedheid gebracht voor de verkoop van de afgelopen maanden ingezamelde kleding. De opbrengst is hard nodig voor Arjen en Aartje Paas en hun kinderen Rachel, Thamar, Ethan, Matteo en Lucas. Woensdag 22 september openen de schuurdeuren van negen tot vier uur. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden, zoals per abuis in de papieren krant vermeld staat.

Grote voorraad
De voorjaarsverkoop kon vorig jaar. Dit jaar wel en na de voorjaarsverkoop in maart wacht nu voor de najaarsverkoop een grote voorraad winterkleding op koopjesjagers. Nieuwe en tweedehands winterkleding is voor lage prijzen uit te zoeken op woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur. Volgende week en de week erop is de schuur geopend op dinsdag tot en met vrijdag plus de zaterdagen 25 september en 2 oktober. In de vierde week op dinsdag en woensdag met donderdag 14 oktober van 9.00 uur tot 12.00 uur een opruiming.
In het huidige coronatijdperk wordt geïnteresseerden de eerste twee dagen gevraagd zoveel mogelijk alleen te komen, kort te blijven en contant te betalen. Betaling per pin is niet mogelijk en parkeren kan bij de Oosterholthoeve.

Pilotengezin
Sinds 2011 werken Arjan en Aartje Paas voor Mission Aviation Fellowship (MAF). Met hun drie kinderen Rachel (2008), Thamar (2009) en Ethan (2012) hebben ze twee jaar in Noord-Australië gewoond en gewerkt. Daar vloog Arjan hulpverleners en goederen naar de afgelegen gemeenschappen van de Aboriginalbevolking.
In 2014 zijn ze aan het werk gegaan bij MAF in Afrika, waar ruim een jaar lang afwisselend in Oeganda en Zuid-Soedan gewerkt werd. In juni 2016 is hun zoon Matteo geboren en vlak voordat het pilotengezin naar Papoea-Nieuw-Guinea vertrok in 2019, is als derde zoon Lucas geboren.
De kledingverkoopactie wordt voor de 25e maal georganiseerd om Arjan Paas en zijn gezin niet aan de grond te laten zitten. Opdat Arjan mensen in vaak arme of geteisterde gebieden niet in de steek hoeft te laten.


Het gezin van Arjan en Aartje Paas (foto: aangeleverd)