Stockfoto: Gerard Meijeringh

IJVV begint met punt bij Hulzense Boys

NIJVERDAL - IJVV leek zaterdag op weg naar een zege in de eerste wedstrijd van het seizoen na de 1-2 in de 90ste minuut. In het slot van het duel moesten de IJsselmuidenaren toch de 2-2 toestaan.

Bij deze treffer leek keeper Julian van der Wetering niet vrijuit te gaan. IJVV-trainer Emiel Diender wilde daar niets van weten en legde de nadruk op het slechte veld. “Het veld was heel hard. Daardoor stuitte de bal heel hoog op. Maar eerder in de wedstrijd pakte hij wel een penalty voor ons.”

IJVV kwam al in de 2e minuut van de wedstrijd op achterstand. “Dat was gewoon een goede goal. Daarna was de ploeg mentaal zo weerbaar en bleven we ons eigen spelletje spelen.” In de 30ste minuut viel de gelijkmaker via Jonathan van Marle. De spits draaide weg bij zijn tegenstander en schoot raak. Daarna was IJVV twee keer dicht bij de 1-2.

In de tweede helft had IJVV het moeilijk. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen. In de 79ste minuut kreeg Hulzense Boys een strafschop. Doelman Van de Wetering voorkwam de 2-1 via een knappe redding. In de 90ste minuut kwam IJVV op voorsprong. Na goed werk van Lenhard de Velde omspeelde Tim Roeland de keeper en schoot raak. Het bleek niet de winnende goal te zijn. Even later maakte Hulzense Boys nog de 2-2.

“Ik ben heel blij met het punt. Natuurlijk is het zuur als je vlak voor tijd met 1-2 voor komt, maar een overwinning van IJVV was teveel geweest. We kwamen onverdiend op 1-2. Ik ben blij het resultaat tegen een ploeg die gelijkwaardig is aan ons. Onder moeilijke omstandigheden hebben we volwassen gevoetbald”, aldus Diender.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00