Afbeelding
Gemeente Kampen

GBK: NIEUWE WETHOUDER OF NIET?

Ingezonden Ingezonden

Na het vertrek van wethouder Meijering van het CDA geeft het CDA aan een nieuwe wethouder te willen leveren in de coalitie. GBK begrijpt die wens van het CDA maar vraagt zich tegelijkertijd af of het verstandig is om nog een wethouder te benoemen vlak voor de verkiezingen van 16 maart 2022. 

Een nieuwe wethouder moet de tijd krijgen om zich in te lezen en in te werken in de dossiers. Zeker nu het CDA een kandidaat voordraagt die nog niet eerder in de gemeentelijke politiek actief is geweest. De voorgedragen persoon is ongetwijfeld een kundige kandidaat, maar zijn onervarenheid en de korte periode die nog is te gaan, brengt ons als GBK aan het twijfelen. 

Nu nog een wethouder benoemen betekent ook dat de kandidaat een recht opbouwt op wachtgeld voor de periode van twee jaar. Daarnaast is het voor ons de vraag wat de voorgedragen kandidaat kan bijdragen aan het gemeentebestuur. Grote beslissingen worden er niet meer genomen in het college. De meeste nog te nemen besluiten zijn raadsbesluiten op projecten die het college al gepasseerd zijn. 

GBK is van mening dat een nieuwe wethouder nu niet meer benoemd hoeft te worden. Het is goed als het CDA haar kandidaat meeneemt in de actuele politiek en zo na de verkiezingen van 2022 met een goede kandidaat aan de coalitiebesprekingen kan deelnemen en bij deelname aan die nieuwe coalitie door het CDA een goede kandidaat kan inzetten. Om die kandidaat nu al te benoemen gaat voor GBK een stap te ver. GBK wil graag uw mening weten. Wat vind u? Uw reactie mag ook via info@gbkampen.com.