deelnemers eerste 2Bruggenloop over de IJsselkade
deelnemers eerste 2Bruggenloop over de IJsselkade Gerda Kiekebosch

Ned Air 2Bruggenloop gaat door op 16 oktober 2021

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Kampen - Verheugd is de organisatie dat de Ned Air 2Bruggenloop doorgang kan vinden op zaterdag 16 oktober 2021. Dit is fantastisch nieuws voor een record aantal deelnemers staan ingeschreven voor aankomende editie. De start zal dit jaar plaatsvinden op de IJsselkade ter hoogte van het van Heutszplein om zo de drukte maximaal te spreiden.

De tweede editie stond afhankelijk gepland in maart 2020, maar moest op het laatste moment afgelast worden. Atletiekvereniging Isala’96 is blij dat er groen licht is en dat de tweede editie van de Ned Air 2Bruggenloop eindelijk doorgang kan vinden, zonder corona toegangsbewijs. Er moeten nog een paar kleine aanpassingen gedaan worden aan het parcours van de 5 kilometer en kidsrun. Maar de organisatie is hard aan het werk om weer een fantastisch hardloopfeest neer te zetten.

Kidsrun langs Kamper Historie

Het parcours van de Kidsrun wordt verlegd van de Oudestraat naar een stukje Kamper historie. Daarover kan de organisatie binnenkort meer nieuws melden.  De start en finish zullen net als de 5km, 10km en 15km op de IJsselkade zijn ter hoogte van het van Heutszplein.

Start en finish terrein

Het van Heutszplein wordt vanaf aankomende editie de uitvalbasis voor deelnemers van de Ned Air 2Bruggenloop. De start en finish zullen beide plaatsenvinden op de IJsselkade.  Het plein met uitzicht op de brug biedt voldoende ruimte om drukte te spreiden en deelnemers te ontvangen. Tijdens de eerste editie in 2019 finishten deelnemers naast de nieuwe toren. Direct was duidelijk dat dit bij meer deelnemers geen optie meer zou zijn.
 

Vanwege het coronavirus zal het van Heutszplein en IJsselkade alleen toegankelijk zijn voor deelnemers. Een startnummer is het toegangsbewijs, het laten zien van de coronacheck app is dan niet nodig.

Startnummers op naam

Inschrijven kan tot en met 2 oktober (23:59 uur) mits het deelnemerslimiet niet eerder is bereikt. Alle ingeschreven deelnemers krijgen een startnummer met hun voornaam erop.

Startnummers kunnen op 14 oktober afgehaald worden bij AV Isala’96. Op vrijdag 15 oktober kunnen startnummers bij Sport-Inn Kampen afgehaald worden en op zaterdag 16 oktober kunnen alle startnummers afgehaald worden bij de ingang van het van Heutszplein.

Het is nu aan de lopers

Nu hulpdiensten en lokale overheden geen belemmeringen meer zien is het aan de lopers. De organisatie hoopt met een gevarieerd parcours, met uiteraard de twee bruggen, de stadsbrug en de Molenbrug, en een strakke organisatie de lopers een mooie evenement neer te zetten. Het is nu aan de lopers om er na ruim anderhalf jaar een sportief succes van te maken.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00