Chantal van der Kamp straalt in de Oosterholthoeve.
Chantal van der Kamp straalt in de Oosterholthoeve. Foto Tennekes

Twirlsters pakken de draad weer op bij concours Oranje in Oosterholthoeve

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - Oranje IJsselmuiden hield afgelopen zaterdag het jaarlijkse majorette- en twirlconcours voor solisten, teams en pelotons. Twirlgroep Oranje legde beslag op diverse prijzen.

Het concours is ieder jaar een mooie traditie in IJsselmuiden, maar corona gooide roet in het eten. Zaterdag was het eindelijk zover en werd de traditie weer opgepakt. Een drukke Oosterholthoeve met twirlsters en toeschouwers. De twirlsters moesten zichtbaar wennen aan het weer optreden voor een jury met publiek, maar iedereen was blij dat het weer kon.
De wedstrijd was in twee blokken ingedeeld en er was geen prijsuitreiking. Verschillende twirlsters van Oranje vielen in de prijzen.

In de categorie solo twirling 1-baton senior intermediate ging Chantal van der Kamp met een eerste prijs naar huis. Anne Kanis eindigde hier als tweede. 

Het optreden van Mayke Neppelenbroek was goed voor een eerste plaats in de categorie solo twirling 1-baton adult beginner. Ook sleepte ze een promotie in de wacht. 

Kim van Dijk pakte de eerste plek bij de solo twirling 1-baton adult intermediate. Sanne van Dijk legde hier beslag op een tweede plek.

In de categorie duo twirling 1-baton senior intermediate was er ook goud voor Kim van Dijk. Samen met Sanne van Dijk veroverde ze de eerste plaats. 

In de categorie solo dance twirl senior intermediate ging de tweede prijs naar Chantal van der Kamp. Natasja Bos eindigde als derde. Ilsa Verhoek kwam uit op een vierde plek. Kim van Dijk verdiende een derde plek in de categorie solo dance twirl adult intermediate. Sanne van Dijk eiste de eerste plaats voor zich op in de categorie solo dance twirl adult advance.

Het concours in de Oosterholthoeve was voor Twirlgroep Oranje ook een mooie gelegenheid om de nieuwe trainingspakken in gebruik te nemen. Deze kleding is gesponsord door Plus Anne-Jan van Dijk. 

Gerard Meijeringh