Veel pijn na een botsing bij VV Kampen-CSV '28
Veel pijn na een botsing bij VV Kampen-CSV '28 Foto Tennekes

VV Kampen kan CSV ’28 niet in toom houden

KAMPEN - VV Kampen is er niet in geslaagd om CSV ’28 in bedwang te houden. De Zwolse ploeg was simpelweg een maatje te groot en won met ruime cijfers: 1-5

Zaterdag was het een speciale dag op Sportpark De Maten. Eindelijk konden de supporters van Kampen weer kijken naar een competitiewedstrijd van hun elftal in het prestatievoetbal.

Op 7 maart 2020 speelde Kampen voor het laatst een competitieduel in het standaardvoetbal. Kampen verloor toen met 1-2 van VSW. Daarna ging de competitie in het slot vanwege corona. Het afgelopen seizoen speelde Kampen niet met een eerste elftal in de competitie en was het zodoende niet vertegenwoordigd in het prestatievoetbal.

Dit jaar  ging Kampen een samenwerkingsverband aan met DOS Kampen, zodat er nu een goede basis ligt om in de toekomst goed mee te doen in het standaardvoetbal.

Het lukte Kampen niet om de terugkeer in de vierde klasse op te luisteren met een goed resultaat. Kampen begon nog wel goed. In de 4e minuut werd een treffer van Ludgene Miquel afgekeurd wegens buitenspel.

Daarna nam CSV het heft in handen. In de 15e minuut kwam de Zwolse ploeg op voorsprong. Kampen wist de schade snel te herstellen. Kevin Veger ging alleen op de keeper af en scoorde.

In de 37ste minuut kwam CSV op 1-2. Over deze ruststand mocht Kampen niet klagen. “Onze keeper Matthew Dokter heeft ons aanvankelijk op de been gehouden”, aldus Kampen-trainer Jeroen Kloekke.
Hij zag dat zijn ploeg in de tweede helft in de problemen kwam. “Het doel was om de boel goed georganiseerd te houden, maar CSV schakelde een tandje bij. We werden overlopen en hadden geen antwoord.”
CSV scoorde na rust drie keer en maakte een sterke indruk. “CSV is een heel goede ploeg met veel snelheid voorin. We zijn nog niet opgewassen tegen zo’n ploeg”, aldus Kloekke.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00